Nieuws

Let op! Dit artikel is al 246 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Records verbroken tijdens Black Friday 2020

Tijdens Black Friday 2020 hebben consumenten veel gekocht. In de winkels mocht het rustiger zijn door corona, de online aankopen lagen 40 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Om de drukte te spreiden kiezen veel winkeliers ervoor om ook in de week voor Black Friday en het weekend daarna speciale aanbiedingen aan te bieden.

Dit is een bijdrage van: Pricewise

Hoe hoog zijn de kortingen nou echt?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de Black Friday deals van vorig jaar. Hieruit bleek dat ongeveer de helft van de producten die met korting te koop zijn, ook echt de beste deal van het jaar waren. Er zitten dus heel goede deals tussen. Toch geldt niet voor alle producten die consumenten op Black Friday kunnen scoren dat dit de beste deal is. Zo kan het vergelijken van bepaalde producten, zoals de Samsung Galaxy S10, voordeliger blijken. Ook in Tilburg deden veel winkeliers mee aan Black Friday. Zo waren er onder andere aanbiedingen op parfum, huidverzorging en make-up, kleding en elektronica.

460 miljoen euro

In de week van Black Friday werd er tot en met woensdag voor 460 miljoen euro online bestellingen geplaatst. In 2019 bedroeg dit 365 miljoen euro. Hier zijn online aankopen die met creditcard zijn afgerekend nog niet bij opgeteld.

Doorgaans zijn deze aankopen goed voor 13 procent van de totale bestedingen. Pinbetalingen en contanten zijn ook nog niet in deze voorlopige cijfers opgenomen. Het is momenteel nog niet duidelijk of consumenten dit jaar stukken meer gekocht hebben of dat ze vooral de fysieke winkels mijden, waardoor de online verkopen zo hoog zijn. In Rotterdam was het in ieder geval erg druk tijdens Black Friday, net als in Eindhoven en Amsterdam. In Tilburg is gekozen voor een extra koopavond. De branche hoopt al weken dat er een duidelijke verschuiving plaats gaat vinden naar online. Winkeliers moeten namelijk veel moeite doen om te voorkomen dat het te druk wordt in de winkel. De richtlijn van 1 klant per 10 vierkante meter wordt streng gehandhaafd.

Winnaarsgevoel door korting

Black Friday speelt slim in op de psychologie van consumenten. Een stevige korting is namelijk een zeer succesvolle prikkel om iemand tot aankoop over te laten gaan. Consumenten krijgt een winnaarsgevoel en voelen zich alsof ze het systeem te slim af zijn. Tijdens Black Friday kopen ze dus zo veel mogelijk, zodat ze niet later in de decembermaand hetzelfde product alsnog moeten aanschaffen voor een hogere prijs. In dit geval voelt het laten lopen van de korting als een gemiste kans. Daarnaast zijn er nog meer factoren die meespelen, zoals de Hollandse zuinigheid en het kuddegedrag van mensen. Mensen weten dat ze koopjes kunnen verwachten en stellen aankopen uit of vervroegen deze. Niet alle winkeliers en merken doen echter mee aan het koopjesfestijn. Merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan laten deze periode vaak aan zich voorbijgaan, omdat ze consumentisme niet verder aan willen wakkeren.