Remmers Bouwgroep al 111 jaar een 100% Tilburgs familiebedrijf: ‘De mensen die hier werken, zijn het allerbelangrijkst!’

Ze realiseren vanuit drie marktvensters met gespecialiseerde teams imposante zwembaden van Olympisch formaat, XL-bedrijfshallen en scholen. Ook grondgebonden woningen, prachtige woontorens en toekomstbestendige woon-zorgcomplexen worden door het Tilburgse familiebedrijf gemaakt. We hebben het over Remmers Bouwgroep. Het bedrijf bestaat deze maand 111 jaar en is met de vierde generatie van de familie aan het roer klaar voor de toekomst. Wij spreken met Antoinette Remmers (44) over de bouwgroep die ze samen met haar broer Pieter Remmers (43) naar de volgende fase brengt. Remmers Bouwgroep groeit immers hard en is daardoor ook op zoek naar versterking in alle marktvensters.

Antoinette is zelf sinds een aantal jaren actief binnen Remmers Bouwgroep. Ze heeft een achtergrond als schoonheidsspecialiste en een lange tijd een eigen salon aan huis gehad. “Met een druk gezin en een goedlopende salon aan huis, was ik altijd rondom huis te vinden. Leuk, maar mijn ambities om te ondernemen, lagen verder. Op een gegeven moment vroeg mijn vader – toen grootaandeelhouder van het bedrijf – of ik de bouwgroep wilde komen versterken. Ik ben toen gestart als host op ons hoofdkantoor, waarbij iedereen die ons bezocht gastvrij werd ontvangen, maar ik had ook oog voor onze collega’s.”

Door het werk komt Antoinette erachter wat ze leukt vindt: ervoor zorgen dat de collega’s van Remmers Bouwgroep het naar de zin hebben. “Ik ging meer naar buiten, organiseerde personeelsfeesten, regelde de relatiegeschenken en zorgde ervoor dat jubilarissen in het zonnetje werden gezet. Op deze manier leerde ik de hele organisatie beter kennen. Ik heb me binnen het bedrijf ontwikkeld tot mater familias. Mijn vader zei altijd: ‘Ons personeel is trouw aan ons, dus wij moeten trouw zijn naar hen’. Dat blijft me altijd bij en ervaar ik ook zo. Ik wil ervoor zorgen dat het voor onze mensen aan niets ontbreekt.”

Ook bezoekt Antoinette op frequente basis alle bouwplaatsen. “Dan maak ik een praatje met de uitvoerder en jongens op de bouw, maar controleer direct onze huisregels en of alles er nog netjes bij staat. Ook organiseer ik alle PR-activiteiten, waaronder het hoogste punt van een project of juist de eerste paal die de grond in gaat.” Broer Pieter is sinds 2014 actief in het familiebedrijf en werkte daarvoor tien jaar lang in de randstad bij bedrijven in de bouw en projectontwikkeling. Zijn drijfveer was om Remmers Bouwgroep toekomstproof te maken. Die transitie heeft hij in gang gezet.

111 jaar historie

Even terug in de tijd. Het is het jaar 1911 als de overgrootvader van Antoinette en Pieter een winnend lot koopt bij een loterij. Hij wint een geldbedrag van 300 gulden. “Dat was destijds enorm veel geld. Hij besloot om met dat geld een eigen timmerbedrijf te starten.” Door de jaren heen namen verschillende generaties van de familie het bedrijf over en groeide de onderneming uit tot een volwaardige bouwgroep. Uiteindelijk komt Remmers Bouwgroep in handen van de vader van Antoinette en haar broer Pieter.

Onder leiding van de vader van Antoinette en Pieter wordt Remmers Bouwgroep een gevestigde naam in de regio. “Mijn vader was eigenlijk een heel bescheiden man. Een écht mensen-mens dat het bedrijf en het personeel altijd op nummer één had staan. Goed zijn voor onze medewerkers is nog steeds een enorm belangrijke kernwaarde binnen ons bedrijf. We hebben in 111 jaar Remmers Bouwgroep diverse moeilijke periodes gehad, maar hebben die altijd overleefd door onze positieve mindset en doorpakmentaliteit. En doordat we altijd keuzes maken gericht op de lange termijn en blijven investeren in het bedrijf, is de continuïteit van Remmers Bouwgroep al ruim een eeuw gewaarborgd.”

Remmers Bouwgroep werd écht groot, toen ze van het Japanse Fujifilm de opdracht kregen om hun Nederlandse pand te bouwen in Tilburg. “Daar was mijn vader megatrots op. Mijn vader wilde elke dag kunnen genieten van “zijn levenswerk” en daarom verhuisden we naar ons huidige pand aan de Kranenberg.” Met de komst van onder andere Fuji naar Tilburg, volgden veel meer grote projecten. Ook voor de Remmers Bouwgroep. “Wat ik gaaf vind, is dat we met ons bedrijf letterlijk hebben meegebouwd aan de ontwikkeling van Tilburg. We bouwen graag in Tilburg en voor de gemeente. Een groot deel van de Reeshof is door ons ontwikkeld, we hebben veel grote gebouwen in de stad mogen realiseren, bouwden het clubhuis van HC Tilburg, de Ireen Wüst IJsbaan, sportcomplex T-Kwadraat en het hoofdgebouw van het Koning Willem II stadion. Daarnaast hebben we veel gebouwd op Tilburgse bedrijventerreinen en gaan bijvoorbeeld ook de nieuwe woonwijk Fabriekskwartier aan de Piushaven bouwen. Eigenlijk zorgen we met ons bedrijf voor woon- en werkgelegenheid voor de stad. En dat generatie op generatie. Dat maakt me wel trots!”

Tilburgs bedrijf, maar landelijk actief

Hoewel Remmers Bouwbedrijf altijd een duidelijke link met de stad zal blijven houden, is de organisatie inmiddels meer landelijk en zelfs internationaal actief. “Ik zeg altijd: we zijn een écht Tilburgs bedrijf, maar wel met landelijke ambities. We zijn dan ook uitgegroeid tot een bedrijf met honderd medewerkers in dienst met specialisatie in drie marktvensters: bedrijfshuisvesting, sport & onderwijs en wonen & zorg. Oftewel: van distributiecentra tot kantoren, van basisscholen tot zwembaden en van appartementencomplexen tot woonzorginstellingen. Daarnaast zijn we ook actief in eigen projectontwikkeling.”

Antoinette gaat verder: “Wij onderscheiden onszelf doordat we ontzettend veel kennis en kunde in huis hebben. Ook hebben we een team voor de servicebouw. Zo kunnen we onze klanten compleet ontzorgen. En we zijn natuurlijk een familiebedrijf. Het bloed van Remmers stroomt letterlijk door de organisatie heen. Dat betekent voor klanten dat ze direct contact hebben met ons en niet met een corporate bedrijf of een holding.”

Gezonde groei

De komende jaren zet Remmers Bouwgroep in op gezonde groei. Dat wil zeggen dat ze zowel qua omzet, projecten als team willen groeien. “We zijn op het moment wederom met een aantal zeer grote en technisch hoogstaande projecten bezig. Momenteel werken we zowel aan projecten in afronding, als projecten in de opstartende fase. We zijn dus op zoek naar dringende versterking van ons team.” Zo zoekt Remmers Bouwgroep naar werkvoorbereiders, projectleiders, bouwkundig tekenaars, uitvoerders en timmermannen. “We zijn altijd op zoek naar gepassioneerde mensen die positief zijn ingesteld en mee willen denken met de groei van ons bedrijf.” Alle vacatures vind je hier.

Bij Remmers Bouwgroep kom je te werken bij een prachtig familiebedrijf. “Als je bij ons werkt, ben je letterlijk één van ons. Wij willen dat iedereen die hier werkt, zich als een vis in het water voelt.” Naast de bekende arbeidsomstandigheden, mag je ook vele extra voordelen verwachten. “We organiseren veel voor onze medewerkers, rondom feestdagen zorgen we altijd voor leuke attenties en er worden ook bonussen uitgekeerd als je het goed doet. Daarnaast ook gewoon de persoonlijke waardering vanuit directie, aandeelhouders en leidinggevenden.”

Ook zijn er veel mogelijkheden om te leren en door te groeien als je bij Remmers Bouwgroep werkt. “We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. We investeren dan ook veel in trainingen, cursussen en opleidingen. Iedereen heeft de kans om zich te ontwikkelen, zowel op het werk als privé. We vinden het ook belangrijk om sporten te stimuleren.” Bij Remmers Bouwgroep werken ze op basis van vertrouwen. “We kijken hier niet op de klok of je stipt om 8:30 uur binnen bent. Nee, bij ons kan je zelfs parttime werken of welke te bespreken vorm dan ook. Je krijgt bij ons de vrijheid om je werk te doen op een moment dat het voor onze klanten en jou als collega belangrijk is. Het belangrijkste is dat we met zijn allen zorgen dat het niveau van het werk hoog is en onze klanten tevreden zijn.”

Historie en toekomst zijn verbonden met elkaar en bepalend voor het huidige DNA van Remmers Bouwgroep. Zoals eerder vermeld, is de continuïteit van het bedrijf het allerbelangrijkste. “Mijn vader heeft zijn leven en vermogen gegeven om ervoor te zorgen dat Remmers Bouwgroep een stabiel bedrijf is geworden. Daardoor heb je baanzekerheid bij een mooi familiebedrijf!”

Meer informatie

Wil je meer weten over Remmers Bouwgroep? Over de openstaande vacatures of projecten waar ze mee bezig zijn of inmiddels hebben opgeleverd? Check dan snel de website!