Remoticom is Tilburgs bedrijf van de maand

remoticom

Remoticom is door Gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg uitgeroepen tot Tilburgs bedrijf van de maand. Met deze titel ben je als bedrijf ambassadeur voor Tilburg als ondernemersstad. Remoticom ontvangt de prijs vanwege haar betekenis voor de stad op het gebied van Smart City solutions. Daarnaast is het bedrijf een snel groeiende werkgever en helpen ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan.

Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek aan Remoticom op 23 november. Erik de Ridder: “Smart solutions, smart cities, smart apps… Innovaties die het leven mooier en vooral makkelijker maken staan vol in de belangstelling. Remoticom opereert in het hart van die hedendaagse innovaties. De medewerkers van Remoticom ontwikkelen (R&D) en produceren zelf producten. En ze bewerken de internationale markt vanuit Tilburg. Daar zijn we enorm trots op.”

Smart thinking

Remoticom ontwikkelt en produceert oplossingen om steden ‘slimmer’ te maken. Dat houdt in dat ze intelligente sensoren en systemen leveren aan marktpartijen die eindoplossingen leveren om de kwaliteit in steden te verbeteren en te behouden. Dit doen ze onder andere op het gebied van verlichting, parkeren, verkeer, energie en beveiliging. Bijvoorbeeld: je rijdt het centrum van Tilburg binnen en wordt met verlichting en applicaties genavigeerd naar een vrije parkeerplaats. Of verlichting op straat die alleen aangaat als er beweging wordt gedetecteerd. Door steden als Tilburg ‘smart’ te maken, wordt tijd, geld en energie bespaard. Uiteindelijk wordt een stad aantrekkelijker, duurzamer en leefbaarder. Smart thinking!

Tilburg als basis

Joost van der Velden (algemeen directeur) onderneemt sinds december 2014 in Tilburg. De keuze voor de stad was bewust, toen destijds als gevolg van groei meer bedrijfsruimte nodig was. Joost: “Tilburg heeft een moderne, ‘urban’ uitstraling en een daadkrachtig en open karakter. Het is echt een stad van makers, wat wij ook zijn. Het is voor Nederlandse begrippen een grote stad en van hieruit heb ik toegang tot meerdere netwerken. Een ideale basis voor de toekomst!”

Toekomst

De toekomst is zoveel mogelijk steden ‘smart’ maken. Internationaal ondernemen is het doel. Vanuit het hoofdkantoor in Tilburg is Remoticom de voorbereidingen hiervoor aan het treffen. Inmiddels zijn ze in België gevestigd en volgen er de komende drie jaar nog zeven landen. In 2050 woont zeventig procent van de wereldbevolking in steden en de snelle verstedelijking en vergrijzing veroorzaakt in de toekomst steeds grotere druk op energie, infrastructuur, transport en de gezondheidszorg. Smart City toepassingen die Remoticom ontwikkelt vormen hiervoor tastbare oplossingen.

Kijk hier voor meer informatie over Bedrijf van de Maand en eerdere winnaars.