‘Ren tot je niet meer verder ken’: Tilburgse Cindy haalt ruim €1000,- op voor Verbeeten Challenge

Cindy Verbeeten Challenge

Dat de Verbeeten Challenge dit jaar niet door kon gaan, weerhield Cindy er niet van om toch een challenge aan te gaan. Zij bedacht de actie ‘Ren tot je niet meer verder ken’. Op de verjaardag van haar overleden broertje liep zij met hem in haar hart een marathon voor hun moeder, die overleed aan kanker. Daarmee haalde zij meer dan €1000,- op voor de Verbeeten Challenge. De Verbeeten challenge biedt een podium voor iedereen die zich sportief in wil zetten tegen kanker.

Waarom?

Al jaren is Cindy betrokken bij de organisatie van de Verbeeten Challenge. Eind 2019 droeg zij het voorzitterschap over. Dat ze nog steeds betrokken is bewijst deze actie wel. “De challenge kon dit jaar vanwege corona weer niet doorgaan. Onderzoek naar een vriendelijkere behandeling van kanker door ons eigen Instituut Verbeeten blijft nodig. Zij missen al twee jaar een mooie bijdrage vanuit de challenge en daarom wilde ik iets doen. Ik heb helaas zelf ervaren hoe belangrijk goede zorg is en daarom maak ik me hard voor dit goede doel. Dat zoveel mensen de actie zouden steunen, had ik vooraf niet bedacht. Mijn streefbedrag was €300,-. Dit is echt fantastisch!”, Aldus Cindy.

Over de Verbeeten Challenge

De Verbeeten Challenge is een jaarlijks terugkeren evenement dat ooit begonnen is in Tilburg. Inmiddels is er ook een start in Breda. Ruim 1800 deelnemers gaan die dag een sportieve uitdaging aan en halen met elkaar een mooi bedrag op voor onderzoek naar patiënt vriendelijkere behandeling van mensen met kanker. Dit onderzoek wordt meestal uitgevoerd door Instituut Verbeeten. In 2019 vond de laatste editie plaatst en werd een recordbedrag opgehaald van maar liefst €120.237,13.

Meedoen?

Steun Cindy’s actie en de Verbeeten Challenge hier. Zelf meedoen kan natuurlijk ook, schrijf je in via deze website. Samen sportief tegen kanker!