Rena Roovers van basisschool de Meander wint Tilburgse Voorleeswedstrijd

Tilburgse Voorleeswedstrijd

Vrijdag 5 maart was de Tilburgse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Dit jaar helaas geen volle LocHal met joelende klasgenoten, maar gelukkig kon de rest van de klas wél meekijken doormiddel van een  livestream. Zo konden ze Yassir (de Vijfhoeven), Felicia (Obs de Vuurvogel), Pien (Obs de Panta Rei), Rena (de Meander), Boaz (Rennevoirt) toch aanmoedigen.

Muisstil in de hele bibliotheek

Wat was het een moeilijke keuze voor de juryleden. Deze bestond uit Rapper Kevin Biemans, Ellen Berendse van boekhandel Gianotten en kinderboekentekenaar Rick de Haas. De kwaliteit was enorm enorm hoog en de kinderen zorgden ervoor dat het in de hele bibliotheek muisstil werd. “Ik ging helemaal op in de verhalen,” zei presentator Thomas van Vliet. Zo namen de kinderen de jury mee naar de wereld van Joris en de geheimzinnige toverdrank, de Sprookjessprokkelaar, Juf Braaksel en Niek de Groot.

Rena Roovers met Harry Potter en de Steen der Wijzen

Ondanks de moeilijke keuze was de jury unaniem: Rena Roovers met het boek Harry Potter en de Steen der Wijzen. Juryvoorzitter Rick de Haas: “Rena gebruikte haar eigen stem met een natuurlijke intonatie. Daardoor nam ze ons opnieuw mee in een verhaal dat veel mensen heel goed kennen.” Rena mag haar titel tijdens de halve provinciale finale op 27 maart in Goirle gaan verdedigen.