Rendang, Babi Ketjap, Ayam Smoor en meer: Toko Sin Fa lanceert authentieke Indonesische maaltijden

toko sin fa

Wellicht ken je het gezellige tokootje onder de Katterug wel: Toko Sin Fa (wat mooie bloem betekent). Je kunt er al zo’n vijftig jaar terecht voor je Aziatische boodschappen. Tijd voor de next step vinden de gezichten van de zaak Daniël en Wouter Mallien. En dus gaan ze vanaf vrijdag 19 maart ook verse maaltijden in de toko verkopen.

Fotografie: Jules van Iperen

“Eigenlijk willen we al een jaar of tien verse maaltijden gaan verkopen. Wij zijn zelf kritisch op Indonesisch eten en streven dus ook een bepaalde kwaliteit en authentieke smaken na. Nu hebben we de juiste partner gevonden en zijn onze verse maaltijden dan ook een feit,” vertelt Daniël. De maaltijden zijn in de toko af te halen om thuis op te warmen.

“De maaltijden bestaan allemaal authentieke Indonesische gerechten die dagelijks vers bij ons worden geleverd,” gaat Wouter verder. De maaltijden bestaan uit nasi, bami, rijst of nasi kuning en vlees- of visgerechten. Denk aan Rendang, Babi Ketjap, Daging Smoor en Ayam Smoor. Uiteraard hoort bij een lekkere Indonesische maaltijd ook een lekker groentegerecht. Bijvoorbeeld Sajoer, Champignon Tumus, Cha Manis en Blado Telor. Het volledige menu kun je hier bekijken.

Voor een maaltijd met één groentegerecht en één vlees- of visgerecht, betaal je €8,50. Voor €11,50 kun je kiezen uit twee vleesgerechten en twee groentegerechten. Ook is het mogelijk om losse vis-, vlees- en groentegerechten bij te bestellen. Je kunt de maaltijden in de toko kopen of vooraf reserveren door te bellen naar 013-5433461. “We zijn ook aan het onderzoeken of we de maaltijden bij mensen thuis gaan bezorgen, maar in eerste instantie richten we ons nog eventjes op afhalen,” gaat Wouter verder.

Inspelen op trends

Toko Sin Fa is dus al zo’n vijftig jaar het vaste adresje van vele Tilburgers. Sinds dertien jaar is de zaak in handen van familie Mallien. De neven Wouter en Daniël zwaaien nu de scepter. “We willen een toko zijn waar iedereen terecht kan. Van jong tot oud. We vinden het ook leuk om in te spelen op trends en Tilburgers verschillende wereldkeukens te laten proeven,” zegt Wouter.

“Jaren terug werd sushi natuurlijk populair. Toen speelden we daarop in. Nu zie je dat ramen noodlesoepen en de Koreaanse keuken steeds populairder worden. Dan zorgen we ervoor dat we daar een breed assortiment in hebben,” vult Daniël aan.

Daniël ziet ook dat mensen sinds corona ook vaker in de keuken staan om bepaalde gerechten uit te proberen. “Ik vind het vooral leuk om onze klanten advies te geven. Bijvoorbeeld over bepaalde recepten. Bij ons kun je altijd terecht als je een bepaald gerecht wilt maken, maar niet weet welke ingrediënten je ervoor nodig hebt en hoe je het gerecht kunt bereiden. We zijn dan ook altijd aan ons assortiment aan het timmeren.”

De nieuwe verse maaltijden van Toko Sin Fa vullen dan ook een gat in het assortiment van de toko op. “We begrijpen natuurlijk dat er ook mensen zijn die niet graag in de keuken staan. Met onze verse maaltijden hebben zij toch de mogelijkheid om te genieten van authentiek Indonesisch eten voor een goede prijs. En je krijgt echt waar voor je geld. Het zijn flinke bakken en eigenlijk zou je alle gerechten eens moeten proeven. Je kan dan ook eindeloos variëren met de maaltijden,” zegt Wouter.

toko sin fa

Meer informatie over Toko Sin Fa

Wil je meer weten over de toko waar je alle benodigdheden voor de Indonesische, Surinaamse en Aziatische keuken kunt kopen? Volg ze dan op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

De toko is zes dagen per week geopend. Naast je boodschapjes kun je er ook heerlijke snacks kopen. Denk aan pasteitjes, lempers, bakkeljauwkroketjes, spekkoek, sponscake en veel meer. Ook hebben ze lekkernijen voor bij de borrel. Denk bijvoorbeeld aan de populairdere varianten chips van onder andere Cheetos.