logo

René Mioch komt naar Tilburg om te praten over de filmwereld: “Je krijgt unieke kijkjes in de wereld van filmmakers, Hollywood en de Oscars”

Al meer dan 35 jaar reist René Mioch de wereld over om de sterren van het witte doek te ontmoeten, te ondervragen of te volgen. Wij stelden hem wat vragen over deze bijzondere jaren en over zijn theatervoorstelling op 15 mei bij Pathé Tilburg. Lees snel verder.

Brabant

René is geboren in Waalwijk en heeft de eerste veertien jaar van zijn leven daar doorgebracht. Hij heeft warme herinneringen aan de streek. “Ik ging vroeger als kind natuurlijk altijd naar de kermis in Tilburg, daar heb ik hele mooie momenten beleefd. Ik heb gewoon echt wat met Brabanders, diep in mijn hart voel ik me er ook nog altijd één.” Een dag voor ons gesprek sprak René nog via een Zoom-meeting met Nicholas Cage. Ook namen als Julia Roberts, Brad Pitt en Beyoncé komen allemaal voorbij op het lijstje met geïnterviewden door René. In zijn theatervoorstelling neemt hij je mee naar deze interviews, achtergrondverhalen en unieke ervaringen binnen de nationale- internationale entertainmentindustrie.

Live documentaire

Als we René vragen wat de mensen kunnen verwachten van de voorstelling in Pathé Tilburg beschrijft hij het als een soort live documentaire. “Eigenlijk bespreek ik wat ik allemaal heb meegemaakt de afgelopen 35 jaar. Er komen verschillende thema’s aan bod. Denk bijvoorbeeld aan hoe het nou eigenlijk écht is om beroemd te zijn, hoe gaan (film)sterren daar mee om? Kunnen deze ‘grote namen’ eigenlijk wel omgaan met hun sterrenstatus?”

Interactie met de zaal

Het theater is redelijk nieuw voor René, zijn eerste shows geeft hij dus ook bewust in de bioscoop. De theatervoorstelling stond eigenlijk al gepland in december van vorig jaar, maar wegens de coronamaatregelen heeft het toen geen doorgang kunnen vinden. Of hij nu dus extra zin heeft in de voorstelling? “Zeker!” zegt René enthousiast. “Ik voel me thuis en op mijn gemak in de bioscoop. Het zijn voor mij ook allemaal herinneringen die ik bespreek. Die herinneringen deel ik met het publiek en dat levert ontzettend leuke reacties op. Veel mensen kennen mij van mijn tv-programma’s, dus veel fragmenten zijn herkenbaar voor het publiek. Hierdoor roepen de mensen in de zaal ook wel eens wat tijdens de avond en dat levert ontzettend leuke gesprekken op. Het is geen lezing, eerder een vrolijke kijk op al mijn ervaringen binnen deze excentrieke wereld. Film roept herinneringen  op en hoe tof is het om dat samen te delen tijdens zo’n avond?”

Jack Nicholson

Over de vraag of er nou nog een persoon is die René nog héél graag wil interviewen hoeft hij niet lang na te denken. “Jack Nicholson!” zegt hij direct. “Alleen hij doet eigenlijk nooit tv-interviews. Ik zou hem heel graag interviewen, maar hij vind het als acteur slecht om een interview als ‘hem zelf’ te doen. Ik vind dat wel een interessante gedachtegang.” Tot slot vroegen we René voor wie de show nou echt is weggelegd. “Als je geïnteresseerd bent in entertainment en filmsterren kan ik het zeker aanraden. Je krijgt unieke kijkjes in de wereld van filmmakers, Hollywood en de Oscars. En dan op een geheel andere manier als op tv en in de krant. We gaan terug in de tijd, in een ‘jaren 80 achtige sfeer’. Oftewel toen ik ben begonnen tot aan nu,” is zijn antwoord.

Meer informatie

In zijn theatervoorstelling op 15 mei in Pathé Tilburg spreekt René dus over zijn belevenissen in de nationale- en internationale entertainmentindustrie. Een ticket voor de voorstelling kost je €22,50 en kun je op deze website bestellen. Voor meer evenementen en acties van Pathé Tilburg Centrum kun je hier terecht.