Renoir viert feest: ook dit jaar weer deelname aan Tilburg Ten Miles 4 YOU

Renoir

Renoir, dagbesteding en behandeling voor jonge mensen met dementie gehuisvest in De Wever De Hazelaar, maakte zich onlangs op voor een filmdag. De cliënten van de loopgroep van de dagbesteding Renoir hadden namelijk iets te vieren. De afgelopen maanden hebben zich een aantal belangrijke gebeurtenissen afgespeeld.

De Wever vindt het belangrijk om stil te staan bij geluksmomenten. Zo ook onlangs. Loopgroep Renoir vierde deze dag niet een, maar vier geluksmomenten. Sinds vorig jaar doen zij mee met het jaarlijks terugkerende evenement Tilburg Ten Miles (TTM), onderdeel TTM4YOU (5 km). Ook dit jaar zullen zij deelnemen aan de TTM4YOU.

Loopgroep Renoir

De deelname aan de TTM4YOU wordt gerealiseerd door meerdere vrijwilligers, die de deelnemers trainen en klaarstomen. Een van deze vrijwilligers, is trainer Rien van Oirschot. Hij ontving 26 april een lintje, mede voor zijn inzet als trainer bij loopgroep Renoir en Tilburg Road Runners (TRR) en werd vrijwilliger Ton Jacobs, hoofdtrainer van loopgroep Renoir (eveneens trainer bij TRR), in het zonnetje gezet. Hij was deze dag jarig.

Sponsor

Het derde geluksmoment van deze dag was toch wel de aankondiging van De Wever als de officiële sponsor van TTM4YOU. De Wever was zodanig geïnspireerd door de hardloopprestaties van vorig jaar, dat ze vanaf 2019 met veel trots haar naam zal verbinden aan dit onderdeel. Dit zal ze doen onder de noemer ‘De Wever TTM4YOU’. Zo schonk De Wever elke deelnemer van de loopgroep een jas en samen met TRR nog een trui en t-shirt.

10-jarig jubileum

Tot slot bestond de loopgroep Renoir afgelopen 1 april tien jaar. Oftewel het was een geslaagde dag vol mooie momenten, dat onder het genot van een ‘speciale’ taart gevierd werd. Heel veel tijd om taart te eten was er overigens niet, want de loopgroep maakte zich niet alleen op voor de film, maar ook voor hun eerste training voor de TTM4YOU. Tim van ‘Wij zijn Tilburg’, volgde gedurende deze dag alle momenten en legde ze met de cameraploeg vast. Tim hield zich aan zijn belofte die hij vorig jaar maakte en trainde mee met de loopgroep. Hij had vorig jaar immers beloofd om buddy te zijn, wanneer loopgroep Renoir in 2019 wederom deel zou nemen aan de TTM4YOU.