Repay HRM lanceert nieuw uitzendplatform in Tilburg: ‘Solliciteren kan in één minuut!’

De arbeidsmarkt is krap. Enerzijds zijn er veel openstaande vacatures, de werkloosheid is laag en dus heb je als werkzoekende een ruime keuze aan vacatures. Anderzijds is het voor werkgevers lastiger geworden om personeel te vinden. Solliciteren moet dus makkelijker en laagdrempeliger worden. Als het aan Repay HRM ligt althans. Daarom hebben zij een nieuw uitzendplatform gelanceerd waar je snel online een nieuwe baan kunt vinden. Daarover praten wij bij met mede-eigenaar en directeur Hans Vlugt (53).

Hans richtte Repay HRM in 2005 vanuit zijn zolderkamer op. Inmiddels is zijn bedrijf flink gegroeid, hebben ze zelf negentig mensen in dienst en zijn er jaarlijks meer dan 15.000 flexkrachten aan het werk bij opdrachtgevers. Daarnaast is het bedrijf inmiddels landelijk actief met kantoren in Tilburg, Goes, Haarlem, Utrecht, Nijmegen en Capelle aan de IJssel. “Wij bieden alles op het gebied van HRM dienstverlening. Denk aan uitzenden, payroll, ZZP-contractmanagement en salarisadministratie. Dit doen we voor MKB-bedrijven met één medewerker tot grote bedrijven met duizenden medewerkers. Uiteindelijk moeten ondernemers doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Wij zorgen ervoor dat alles op het gebied van personeel tot in de puntjes is geregeld.”

Repay HRM heeft grote uitdagingen in de markt waarin zij zich begeven. “Veel bedrijven kampen met personeelstekorten. Het is dan ook moeilijk om vacatures in te vullen. Dat komt denk ik door een combinatie van factoren. Allereerst willen mensen vaker parttime werken. Daarnaast is de vraag naar personeel groot en stromen veel mensen uit vanwege vergrijzing. Je moet er dus harder aan trekken om jezelf als bedrijf aantrekkelijk te maken voor werkzoekenden.”

Nieuw uitzendplatform

Om het solliciteren aantrekkelijker te maken, lanceert Repay HRM een nieuw uitzendplatform. “Hier kun je binnen een minuut solliciteren. Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven of je cv in te dienen en kunt met een paar klikken op de knop je interesse in een baan kenbaar maken. Vervolgens kunnen bedrijven zelf bepalen of ze met je in gesprek gaan.”

Oftewel: solliciteren wordt laagdrempeliger. “Mensen willen snel kunnen schakelen in de zoektocht naar een nieuwe baan.” Dat werkt als volgt: “Bedrijven melden een vacature aan voor ons uitzendplatform. Werkzoekenden kunnen daar direct op solliciteren en als bedrijf zijnde krijg je direct de gegevens van de sollicitanten binnen. Zo kunnen zij rechtstreeks met de kandidaat schakelen.”

Momenteel staan er ruim 75 vacatures op het uitzendplatform. “Horeca, retail, transport, logistiek, zakelijke dienstverlening; de branches zijn uiteenlopend. Het aanbod wordt dagelijks verrijkt met nieuwe vacatures. Ook zit er een matchingtool achter waardoor werkzoekenden worden gematcht aan het vacatureaanbod.”

Landelijke ambitie

Op dit moment is Repay HRM het uitzendplatform in de regio Tilburg aan het uitrollen. “Maar we hebben landelijke ambities. Sterker nog: eind volgend jaar willen we met het platform in heel het land actief zijn. Dat betekent dat we de komende tijd ook veel energie steken in het vermarkten van het platform.”

Met het nieuwe uitzendplatform borduurt Repay HRM voort op hetgeen wat ze al sinds 2005 doen: het ontzorgen van werkgevers. “We maken solliciteren een stuk makkelijker. Bedrijven kunnen zelf hun vacatures aanmaken en sollicitanten kunnen snel reageren. Daardoor zijn we twintig procent goedkoper dan een normaal uitzendbureau.”

Meer informatie

Je vindt het uitzendplatform via deze link. Wil je samenwerken met Repay en vacatures op het platform plaatsen? Neem dan contact op.