Restaurant Lucebert uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016

Restaurant Lucebert is tijdens de diploma-uitreiking van de afdeling MBO Horeca op De Rooi Pannen in Tilburg op woensdag 21 september uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016.

Chef-kok Tom Biessen en sous-chef Niels van Eindhoven van restaurant Lucebert namen de onderscheiding en het bijbehorende De Rooi Pannen-beeldje in ontvangst. “We zijn verrast dat deze eer ons te beurt valt,” aldus Biessen. “Net als De Rooi Pannen is restaurant Lucebert onderdeel van Tilburg, een stad waar we trots op zijn. Het is mooi dat we leerlingen in deze stad een kans kunnen bieden zich te ontplooien.”

Hoe ze aan goede resultaten komen

Het afgelopen schooljaar hebben Biessen en Van Eindhoven diverse leerlingen van de afdeling MBO Horeca begeleid. Een van hun sterke punten is dat ze leerlingen op positieve wijze benaderen. Vaak verricht Biessen extra werk om de leerlingen een goede uitleg te geven en ervoor te zorgen dat ze succesvol een opdracht kunnen afronden. “Je moet actief achter leerlingen aan zitten. Dat klinkt misschien cliché maar het zorgt er wel voor dat je betere resultaten boekt met ze,” aldus Biessen.

Naast het inzetten van hun kwaliteiten als praktijkopleider, zijn Biessen en Van Eindhoven met enige regelmaat op De Rooi Pannen te vinden. Bijvoorbeeld tijdens de Leermeesterdag van de school, of als examinator bij praktijkexamens. Het docententeam noemt als voorbeeld ook het evenement Tilburg Fashion, waarbij de samenwerking tussen Restaurant Lucebert en De Rooi Pannen Horeca Tilburg altijd een waardevolle invulling krijgt.

Het docententeam van de afdeling MBO Horeca bedankt Restaurant Lucebert, Biessen en Van Eindhoven in het bijzonder, en feliciteert hen met het behaalde resultaat.