Resto-013 opent haar deuren

Vrijdag 1 april opent Resto-013 haar deuren voor alle Tilburgers. Resto-013 is een initiatief van Resto VanHarte en is speciaal ingericht om Tilburgers die in armoede en/of met een sociaal minimum inkomen leven een gezonde, betaalbare maaltijd te kunnen bieden in een gezellige omgeving.

Ook richt Resto-013 zich op de Tilburgers die niet zelf kunnen koken vanwege een beperking, graag samen willen eten en andere mensen willen ontmoeten. Resto-013 is een groeiend samenwerkingsverband tussen Gemeente, sociaal maatschappelijke instellingen, wijkbewoners en het bedrijfsleven.

Gezond en lekker

Resto-013 werkt met professionele koks die gewend zijn voor grote groepen een smakelijke en gezonde maaltijd te bereiden. Zij worden geholpen door enthousiaste vrijwilligers die onder andere de tafels aankleden en de maaltijden serveren. De maaltijden zijn lekker en gezond en bereid met verse ingrediënten. Rondom de maaltijden is er vaak een vorm van entertainment, want gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Resto-013. Ook wordt er  regelmatig voorlichting gegeven over hoe je kunt rondkomen met een klein budget.

Betaalbaar

De maaltijden zijn aantrekkelijk geprijsd. Mensen met een aantoonbaar laag inkomen (onder het sociaal minimum) krijgen reductie. De tarieven zijn als volgt: €7 voor reguliere volwassen, €4 voor volwassenen die deelnemen aan de meedoenregeling of kunnen aantonen een inkomen onder het wettelijke sociaal minimum te hebben en €2 voor volwassenen die een geldige pas van de Voedselbank of het Quiet Netwerk hebben. Kinderen tussen 0 en 12 jaar betalen de helft van de prijs van de volwassene waar zij bij horen.

Introductie-aanbiedingen

Resto-013 werkt samen met bestaande organisaties. Een mooi voorbeeld hiervan is dat ouders met kinderen die bekend zijn bij de Voedselbank en het Quiet Netwerk drie keer gratis mogen komen eten. Een initiatief dat zorgt voor een goede maaltijd en voor verbinding en daar staat Resto-013 voor. Dit aanbod is mogelijk gemaakt door het KANS-fonds. Dankzij een gift van de Stichting Armoedefonds kunnen ook 150 volwassenen die een pas hebben van het Quiet Netwerk / deelnemer zijn bij de Voedselbank als introductie 3x gratis komen mee eten.

Onze Resto’s

Vanaf 1 april ontvangen ze de gasten op de volgende locaties :

  • MFA Het Kruispunt, Sinopelstraat 1 in Tilburg West – open op maandag en donderdag, aanvang diner 18.00 uur
  • MFA De Symfonie, Eilenbergstraat 250 in Tilburg Noord – open op dinsdag en donderdag, aanvang diner 18.00 uur en op vrijdag, aanvang diner 17.30 uur
  • MFA De Poorten, Hasseltstraat 194 in Tilburg (Oud Noord) – zaterdag, aanvang diner 17.30 uur

Reserveren is nodig en kan tot 12 uur op de dag zelf. Dit kan gratis via www.restovanharte.nl (na 10 april via www.Resto-013.nl) of door te bellen naar 0900-9003030 op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur (10 cent per minuut).