RIBW Bra­bant en Avond­je Uit 013 bun­de­len krach­ten en vergroten samen hun aanbod

Sinds kort werken RIBW Brabant en Avondje Uit 013 samen. RIBW Brabant ondersteunt cliënten met een psychische kwetsbaarheid bij hun herstel en door de samenwerking kunnen cliënten naast hun werk, studie of dagbesteding ook meedoen aan sociale activiteiten. Ze bouwen zo aan sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Avondje Uit 013 organiseert activiteiten voor jongeren en jongvolwassenen van ongeveer 16 tot 35 jaar die behoefte hebben aan meer sociaal contact. Avondje Uit probeert rekening te houden met ieders specifieke wensen en behoeften. 

Meer aanbod

Door deze samenwerking kunnen cliënten van RIBW Brabant de komende twee jaar aansluiten bij de activiteiten van Avondje Uit 013. Maar ook deelnemers aan een Avondje Uit 013 kunnen aansluiten bij speciale werkproject-activiteiten van KREW, bijvoorbeeld een workshop houtbewerking. Een gezellige barbecue. Een rondvaart door de Piushaven. Een bezoek aan het safaripark. Avondje Uit 013 organiseert leuke activiteiten voor mensen die graag anderen willen leren kennen. De sfeer is gemoedelijk en de activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen.

Positieve ervaring

Kim is cliënte van RIBW Brabant, 32 jaar en woont in Tilburg. Zij nam laatst deel aan een workshop bij KREW op de Ledeboerstraat in Tilburg. Ze vertelt: “Avondje Uit 013 en RIBW Brabant creëerden samen een sfeer waarin ik me op mijn gemak voelde. Zo kon ik rustig wennen aan de groep. Ik ga zeker vaker meedoen aan dit soort activiteiten,” vertelt Kim.

Stimuleren van sociaal contact

“Onze cliënten en deelnemers genieten hiermee van een gezellige avond. Dankzij de professionele ondersteuning vanuit Avondje Uit 013 is er hulp bij bijvoorbeeld het aangaan van sociaal contact. Zo leren ze nieuwe mensen kennen. Dat draagt bij aan herstel en deelname aan de samenleving,” vertelt Margo van Ardenne, manager KREW. Cyrille, één van de oprichters van Avondje Uit 013 vult aan: “De komende tijd kijken we of ons aanbod aansluit bij de wensen van de cliënten van RIBW Brabant en of we samen komen tot nieuwe activiteiten,” aldus Cyrille.

Interesse?

Wil jij ook eens deelnemen aan een activiteit van Avondje Uit 013? Alle activiteiten staan op de website van Avondje Uit 013.