Ricardo Ippel verlaat Willem II

Ricardo Ippel

Ricardo Ippel zet zijn carrière voort bij MVV Maastricht. De 24-jarige middenvelder, die vandaag vader is geworden van een zoon (Daley), zet zijn handtekening onder een driejarig contract. Hij vergezelt Mattijs Branderhorst die eerder op huurbasis naar Maastricht vertrok.

Ricardo heeft de hele jeugdopleiding van Willem II doorlopen en maakte zijn debuut voor de Tricolores in 2010. In zijn eerste seizoen speelde hij 15 wedstrijden in de Eredivisie en leek daarmee hard op weg naar een basisplaats in zijn tweede seizoen, toen Willem II weer in de Eerste Divisie speelde. Door een ernstige blessure speelde hij helaas slechts twee wedstrijden.

In het daaropvolgende seizoen speelde Willem II weer in de Eredivisie. Ippel scoorde zijn eerste twee doelpunten in het betaald voetbal, maar toch degradeerde hij met zijn club. In zijn vierde seizoen was Ippel een vaste waarde in het team van de Tricolores maar in zijn laatste seizoen verloor hij zijn basisplaats door de komst van ex-international Denny Landzaat.

In totaal speelde Ippel ruim 80 wedstrijden voor Willem II en promoveerde hij twee keer naar de Eredivisie. We wensen hem heel veel succes in Maastricht.