Ricky Spijkers van Gastrobar RIX wint de JOST Starterstrofee 2022

Tilburg heeft een nieuwe winnaar van de JOST Starterstrofee. In 2022 is dat niemand minder dan Ricky Spijkers van Gastrobar RIX. De vakkundige jury had veel moeite om tot deze keuze te komen. Er was dan ook sterke concurrentie van de andere kandidaten. Lees snel verder.

Problemen ombuigen naar kansen

Ricky heeft de jury overtuigd door zijn doorzettingsvermogen, zijn flexibiliteit en zijn kracht om problemen om te buigen naar kansen. Het doel van de eigenaar van Gastrobar Rix is om de gasten  in zijn gastrobar op een laagdrempelige manier gastronomisch te verwennen. Hij startte zijn bar enkele maanden voor de eerste lockdown in 2020 en moest zijn restaurant dus in de voor hem belangrijke startperiode al weer sluiten.

Als een goed ondernemer ging hij niet bij de pakken neerzitten en kwam juist met vernieuwende concepten om enerzijds aan de slag te blijven en ook op de aandacht op zijn bedrijf te blijven vestigen. Zo heeft hij onder andere een diner verzorgd in het reuzenrad tijdens de Tilburgse kermis en lanceerde hij zelfs het eerste VR-restaurant van Nederland.

Wisselbeker

De overige drie kandidaten hebben deze avond ook een zeer goed onderbouwd ondernemersverhaal verteld richting het aanwezige publiek en jury. Toch wisten zij de juryleden niet voldoende te overtuigen om er met de winst vandoor te kunnen gaan. De jury bestond uit Paul Peeters van Rabobank Tilburg, Esther Hoeve van Interpolis MKB, August de Vocht van Station88 en Kasia Piotrowska van Skintology.De grote wisselbeker staat inmiddels op een prominente plaats op de bar van Gastrobar RIX. Naast de titel ontvangt Ricky Spijkers een jaar lidmaatschap bij JOST en enkele prijzen die hem ook in deze fase van zijn onderneming een stap verder helpen.

Jonge Ondernemingen Sociëteit Tilburg

JOST is dé ontmoetingsplaats van en voor jonge ondernemingen uit Tilburg en omgeving. De vereniging die al 33 jaar bestaat, organiseert zeer regelmatig interessante bijeenkomsten over relevante thema’s die te maken hebben met ondernemen in de breedste zin van het woord. Denk aan marketing, acquisitie, communicatie, bedrijfsontwikkeling en financiën en administratie. JOST is een bron van kennis en ervaring en een must-have voor iedere startende ondernemer.

De starterstrofee is een evenement die door JOST al ruim tien keer georganiseerd is. Juist de startende ondernemer die deze prijs wint profiteert van de extra aandacht die hij of zijn daardoor op zijn bedrijf gevestigd ziet. Het complete verslag en foto’s van de laatste finale zijn op de website te vinden.