Road Show Festival keert tijdens de Tilburgse kermis terug in de Spoorzone

road show festival

Hoewel de festivals met bosjes uit de Spoorzone verhuizen, is Road Show Festival still standing met weer een nieuwe editie op de agenda! Het festival is ondertussen niet meer weg te denken van de Tilburgse kermis. De opzet van afgelopen jaar gaat de organisatie verder doorontwikkelen, waarbij de focus nog meer komt te liggen op drie gelijkwaardige area’s. Namelijk house en techhouse tegenover hitjes & guilty pleasures en daarnaast een nieuwe Wunderbar met feest. Zet vrijdag 21 en zaterdag 22 juli alvast in je agenda. Dan staat Road Show Festival namelijk op het programma. Je kunt je vanaf vandaag pre-registreren voor voordelige kaarten. 

PS. buiten Road Show Festival is het festivalterrein ook op Roze Maandag geopend. Daarnaast staat er het weekend na Road Show Festival ook nog iets gaafs op het programma op de Spoorzone Boulevard. Daarover wil de organisatie echter nog niks bekendmaken. Wordt vervolgd dus.

Drie gelijkwaardige area’s

De Road Show is al vanaf 2017 een begrip in Tilburg. Ze startte ooit in het Panhuijsenpad (het straatje tussen DADAWAN en Poppodium 013) en het festival is inmiddels doorgegroeid tot een meerdaags festival in de Spoorzone. Hoewel het festival al vele vormen heeft gekend, is het concept steevast hetzelfde: dé festivalplek op het kermisterrein waar dj’s, acts, clubhostings en artiesten als ware troubadours hun hebben en houden kunnen exploiteren.

Vorig jaar werd de ‘grill & chill area’ met livemuziek verruild voor een intieme techhouse stage tussen de bomen. Dit podium krijgt komende editie nóg meer aandacht. Afgelopen editie genoot je hier onder andere van Nachtcollege, Benny Rodrigues en Michel de Hey. De welbekende Wunderbar gaat plaatsmaken voor een grote feesttent waar nog meer partyacts optreden. Eerder stonden hier al artiesten als FeestDJRuud, Fatguys en Zanger Bas. De mainstage zal door de invulling van de twee andere stages wellicht iets minder ‘main’ worden, maar gaat zijn bombastische gevoel niet verliezen. Deze werd jaarlijks ingevuld door de bekende clubconcepten in Tilburg zoals Rewind, Disco Snolly en Smèrrig. Ook artiesten als Bizzey, Freddy Moreira en Donnie traden op dit podium op.

Tijdens de komende editie zullen de voetjes weer van de vloer gaan. De organisatie maakt de line-up later bekend.

Openingstijden

Road Show Festival staat dit jaar op vrijdag 21 juli & zaterdag 22 juli op het programma. Op vrijdag 21 juli barst het feest los van 19:00 – 01:00 uur. Op zaterdag gaan ze een uurtje langer door. Tot 02:00 uur dus. Ook op Roze Maandag is het festivalterrein geopend en het weekend na de Road Show staat er een hele leuke verrassing op de Spoorzone Boulevard in de planning. Hierover volgt later nog meer informatie.

Voordelige tickets

Dit jaar werkt Road Show Festival wederom met voordelige ticketprijzen, je kunt al een ticket scoren vanaf €10,-. Ze werken met een pre-register systeem. Dit houdt in dat wanneer jij jezelf hiervoor aanmeldt, je als eerste toegang krijgt tot tickets en ook korting op je entree krijgt. Dus wacht niet langer, stel niks uit en meld jezelf nu alvast aan zodat je zeker bent van een kaartje.

Op de hoogte blijven? Volg Road Show Festival ook op Instagram en Facebook.