Roadburn, de verjaardag van de stad en meer: dit zijn de leukste weekend uittips!

Heb jij nog niks te doen dit weekend? In Tilburg is er weer ontzettend veel te beleven! Zo staat bijvoorbeeld Roadburn op het progamma! Wil jij weten wat er dit weekend te beleven valt? Wij hebben de leukste activiteiten van 19 april t/m 21 april voor jou op een rijtje gezet!

Het hele weekend

Roadburn

Misschien valt het je op dat er dit weekend veel mensen in zwarte kleren en met grote baarden rondlopen in de stad. Roadburn staat namelijk op het programma! Liefhebbers van ‘heavy music’ komen dit weekend van over de hele wereld naar Tilburg. Naast Roadburn wordt er dit jaar weer een OFFROAD-programma georganiseerd. Dit is een programma vol nevenactiviteiten die in de stad te doen zijn tijdens Roadburn. Het doel hiervan is om de Tilburgers beter kennis te laten maken met Roadburn en de Roadburn-bezoekers juist beter kennis te laten maken met Tilburg. Verschillende Tilburgse zaken doen mee aan OFFROAD door middel van kortingen, aangepaste menu’s, optredens, activiteiten en meer. Benieuwd? Wij zetten de leukste OFFROAD-activiteiten op een rij!

Bier en Spijs bij Rosalie

Na de samenwerking met Brouwerij Koningshoeve (La Trappe) en Brouwerij ’t Uiltje, hebben ze bij Rosalie nu de handen ineen geslagen met Brouwerij Frontaal uit Breda. Dit weekend vindt de derde editie van het Bier & Spijs diner plaats. Voor €95,- heb je een heerlijk vijfgangendiner met bij iedere gang een bijpassend biertje!

Beer Brunch LOC Brewery

Dit weekend opent LOC Brewery haar deuren al vanaf 11:00 uur, speciaal voor de bezoekers van Roadburn. Hun chef heeft zich de afgelopen tijd gewijd aan het ontwikkelen van een exclusieve brunch/lunch menu. Dit aanbod is ontworpen om zowel dorstige als hongerige festivalbezoekers van een stevige bodem te voorzien. In combinatie met hun huisgebrouwen bieren én speciaal gebrouwen bier voor Roadburn is een bezoekje aan LOC Brewery voor iedereen de moeite waard dit weekend.

Vrijdag 19 april

Natuurwandeling onder begeleiding bij Den Rijacker

Iedere vrijdag kun je bij Den Rijacker in de Reeshof meedoen met een gratis natuurwandeling. De wandeling vindt plaats van 10:30 uur tot 11:30 uur. De wandeling duurt een uur. Na afloop is er uiteraard de mogelijkheid om een kop koffie of thee te drinken. Je start bij de tuin van Restaurant Giardino d’Italia. De tuin is te bereiken via Huibevendreef 22 en via Reeshofdijk 33.

Nederlands Blazers Ensemble bij de Schouwburg

Na Romeo en Julia en Charlie Chaplin gaat het Nederlands Blazers Ensemble de aangrijpende, stomme film FAUST maken tot een film van deze tijd. Het verhaal vertelt over de zestieneeuwse geleerde en magiër Faust, die zijn ziel aan de duivel verkoopt. Zwart-wit, fantastisch en dramatisch. Het Nederlands Blazers Ensemble speelt hierbij Eine Faust Symphonie van Franz Liszt, bewerkt en geremixt voor de blazers!

Zaterdag 20 april

Verjaardag van de stad

De verjaardag van Tilburg komt er weer aan! Op 18 april bestaat de stad officieel 215 jaar. De verjaardag wordt gevierd op zaterdag 20 april in Tilburg-Noord. Op verschillende locaties in Tilburg Noord is van alles te doen. Livemuziek, workshops, wandelingen en nog veel meer. Het hele programma vind je hier beneden!

Stadsbal Tilburg bij LOFT

Op 20 april organiseert deDanspunt. een Stadsbal bij LOFT. Kom samen met je partner, vrienden en familie naar het leukste dansevenement van de regio: Stadsbal Tilburg! Naast dat je zelf heerlijk kunt dansen in één van de dansarena’s, zijn er workshops en shows gedurende de avond. Het mooie aan het Stadsbal is dat je ook kennis kan maken met andere dansstijlen, bij elkaar kunt kijken en hieraan kunt deelnemen.

Zondag 21 april

Plantjesmarkt bij Giardino d’Italia

Op zondag 21 april vindt er weer een nieuwe editie van de Plantjesmarkt plaats in de tuin van Giardino d’Italia! Tijdens de Plantjesmarkt kun je tientallen kraampjes afstruinen en genieten van een lekker drankje. Bij de Plantjesmarkt kun je natuurlijk terecht voor plantjes, maar er is nog veel meer leuks te zien!

Mini-musical De Kleine Zeemeermin komt naar de Schouwburg

Beleef de betoverende wereld van De Kleine Zeemeermin in deze mini-musical! Het Zeepaardje is het verrassingsfeestje van zeemeermin Raana haar zestiende verjaardag aan het voorbereiden. Vorig jaar, toen Raana voor het eerst boven water mocht kijken, is dat helemaal in de vissoep gelopen!

Meer evenementen?

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Neem dan zeker ook even een kijkje in onze uit-agenda!