Roadburn wint IJzeren Podiumdier voor beste festival

Roadburn

Roadburn is afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens Eurosonic Noorderslag. Het festival, wat al vanaf 1999 in Tilburg plaatsvindt, won het IJzeren Podiumdier voor ‘beste festival.’ 

Foto: Corné Hannink

Lovende jury

De jury was zeer te spreken over het festival wat zich richt op onder anderen stonerrock, doom en psychedelica. Volgens de jury is Roadburn een festival wat al ver buiten de Europese grenzen geroemd is. Ook ontdekte de jury dat de organisatie zeer secuur zoekt naar de muzikale parels in het meeslepende, heavy spectrum. Daarnaast wordt de ‘afficionade-sfeer’ zeer streng bewaakt en presenteren ze artiesten die nergens anders te ervaren zijn. Verder vindt de jury dat het festival zijn tijd ver vooruit is door de compromisloze, zuiver artistieke keuzes.

Roadburn 2020

Van 16 tot en met 19 april zal Roadburn opnieuw neerstrijken in Tilburg. Inmiddels zijn zowel de dagtickets als de weekendtickets zijn helemaal uitverkocht. Mocht je toch aanwezig willen zijn bij Roadburn, houd Ticketswap goed in de gaten.

IJzeren Podiumdieren

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals. De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peer prijzen. De leden van de vereniging brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs.