Rob Swaans, voorzitter van de Ondernemersvereniging Nieuw Stappegoor: “Dit grote aanbod op één plek is uniek in ons land”

Rob Swaans

Eerder al schreven we dat het gebied Stappegoor de komende jaren flink ontwikkelt. In de periode tot 2028 zal er in het gebied meer ruimte komen om te wonen, te bewegen en samen te ontspannen. De komende tijd laten we verschillende ondernemers uit het gebied aan het woord. Zij zullen vertellen waarom je dit onderschatte gebied toch echt eens moet gaan ontdekken. De slogan is dan ook: Stappegoor is goed voor je!

Vereniging

Rob weet hoe de ondernemers denken, want hij is er zelf ook altijd eentje geweest. Hij stond aan het roer van KIN Sprinklertechniek (automatische sproeikoppen bij brand). Nu heeft hij als voorzitter van de ondernemersvereniging als doel een goede werk- en leefomgeving te bewerkstelligen binnen het gebied Nieuw Stappegoor. In 2010 was de eerste vergadering van de vereniging en sindsdien zijn er al veel stappen gezet. Voorzitter van de Ondernemersvereniging Nieuw Stappegoor (ONS) vertelt: “Door de eerdere crisis lagen de ontwikkelingen in het gebied stil. Het was toen nog een bouwput. Gaandeweg zijn we gaan leren welke dingen belangrijk zijn voor het gebied, zoals een website en een aantrekkelijke uitstraling van het gebied. Daaraan wordt  samen met Gemeente Tilburg nu hard gewerkt.”

Samenwerking

De leden zijn onderverdeeld in de sector amusement & horeca, sport & beweging, winkels en onderwijs. Door een regelmatig overleg met de gemeente Tilburg zijn de lijntjes kort en tillen ze dit stukje Tilburg gezamenlijk naar een hoger niveau. “Met de verschillende soorten ondernemers zijn we gaan zoeken naar waar de gezamenlijkheid in zit. Er zit veel potentie in het gebied door de diversiteit.” Het gebied is zo’n 52 voetbalvelden groot en met de aanwezigheid van alle sectoren vind je volgens Rob hier alles wat je nodig hebt. En dat op maar vijf minuten van het stadscentrum.

Veranderingen

“De ondernemers van het gebied willen graag dat jij de beste versie van jezelf kunt worden. Hier komt de slogan ‘Stappegoor is goed voor je’ vandaan”, vertelt Rob trots. De verandering zit niet alleen in de bezoeker, maar ook in de upgrade die het gebied momenteel ondergaat. “Het Olympiaplein moet dé centrale ontmoetingsplek worden. Het plein wordt opnieuw ingericht met het doel om bezoekers en bewoners langer te laten verblijven.” Eerder schreven wij een artikel waar we het hadden over het vergroenen. Rob noemt het plein ‘de warme huiskamer’. “Het gebied heeft een functioneel meetingpoint nodig. In samenwerking met de Gemeente Tilburg willen we de ruimtelijke kwaliteit van het Olympiaplein verbeteren. Het warm kloppend hart in het centrum van het veelzijdige gebied. Vanaf hier zullen verschillende activiteiten plaatsvinden.” Zo was er op 10 april 2022 de Verbeeten Challenge en staat voor 18 juni een activiteitenmiddag ‘Ontdek ONS Stappegoor’ op de agenda.

Turquoise

Er wordt gesproken over een markering van de toegang tot Stappegoor. Hier zou duidelijk moeten worden waar je het gebied inrijdt. “Ik zie hem het liefst turquoise. Dat is de hoofdkleur van ons gebied en wordt geassocieerd met vrijheid, maar ook met water en ijs.” Heldere bewegwijzering in dezelfde kleur zou buitenstaanders hun weg door het gebied moeten vereenvoudigen. Dit begint al bij de fietstunnel. Daar is laatst een beschildering van een graffitiartiest voor uitgekozen. In het ontwerp zie je alle elementen die Stappegoor te bieden heeft terug. De komende jaren zullen in het teken staan van groeien en mooier maken.

Ondernemers

De ondernemers in dit gebied zijn: Euroscoop, Tilburg Trappers, Jumbo BV, Asian Boulevard, Bommel Beer, Horeca T-Kwadraat, Snack Factory, Subway, De Grote Club Actie, Health Club el futUro, Neoliet, IJssport Centrum, Irene Wust ijsbaan, Kinderstad Tilburg, Recreatiebad Stappegoor, Sportmedisch Centrum Tilburg, T-Kwadraat Sportcomplex, Johns Sport Tilburg, Sportief, Wilkin Sports, Ambachtschool, Installatiewerk Brabant/Zeeland en Instituur Broers. Zij heten U van harte welkom in Stappegoor.

Meer informatie

Het gebied rondom Stappegoor is de komende jaren flink in ontwikkeling.  Deze ontwikkeling moet in 2028 worden afgerond. De komende tijd volgen we verschillende ondernemers in het gebied om een inkijkje te geven waarom Stappegoor goed voor je is. Hou onze website en socials in de gaten! Wil je meer weten over de plannen? Check dan deze website.