Rockacademie band geselecteerd door Skunk Anansie voor Camden Rocks Festival in Londen

Shoulders of Giants, een band van Fontys Rockacademie, heeft de Camden Rocks Competitie gewonnen. De wedstrijd is uitgeschreven door The Institute of Contemporary Music Performance, de hoog aangeschreven Londonse muziekopleiding waarmee Fontys Rockacademie een samenwerkingsverband heeft. Shoulders of Giants is toegevoegd aan de line up van het befaamde Londense Camden Rocks festival en speelt zaterdag 31 mei op het podium van The Institute. De wedstrijd stond open voor bands vanuit alle muziekopleidingen binnen het Institute Partner Network.

Lovende woorden Skunk Anansie gitarist

Er was een verbazingwekkende reeks van inzendingen van  bijna alle partners waarbij het niveau van de inzendingen zeer hoog was. De moeilijke keuze om de winnaar te kiezen lag bij Skunk Ananasie gitarist Ace, die onder de indruk was van de algehele kwaliteit van de inzendingen: “Ik denk dat ze allemaal goed en waardig zijn om een goede show neer te zetten. Maar ik kies Shoulders of Giants, zij hebben het beste totaalpakket. Ze zien er cool uit en vormen een hechte band, met een goed modern imago. Hun nummer Echoes is een goed nummer met een eigen sound en ze spelen vol overtuiging. Zij zullen zeker niet teleurstellen op het podium van Camden Rocks!”

Mark van Bavel, de leadzanger van Shoulders of Giants reageert: “We zijn een beetje overdonderd door dit nieuws en de enthousiaste reactie van Ace, omdat we nog niet zo lang bezig zijn. Het is een te gekke kans om onze muziek in de UK te laten horen en we kijken er heel erg naar uit om daar te spelen.”

Shoulders of Giants speelt op zaterdag 31 mei op het podium van The Institute in Londen, één van de 18 podia van het Camden Rocks Festival.