Rode Kruis houdt inzamelactie voor vluchtelingen

Rode Kruis Tilburg ondersteunt AZC Gilze-Rijen bij het inzamelen van goederen voor vluchtelingen. Je kunt nu vrijwilliger worden en bijdragen met spullen. 

​Veel mensen willen iets doen voor de vluchtelingen. Het Rode Kruis natuurlijk ook. Rode Kruis Tilburg organiseert een inzamelactie voor vluchtelingen in overleg met het Landelijk Rode Kruis en het COA. Vanuit Tilburg zullen de ingezamelde goederen overgedragen worden aan het Asielzoekerscentrum in Gilze-Rijen. Met het asielzoekerscentrum wordt continue afgestemd welke goederen zij het meest nodig hebben. De inzameling start op dinsdag 8 september om 12.00 uur en duurt vooralsnog tot woensdag 30 september.

Vrijwilliger worden

Openingstijden, dus werktijden voor inname goederen in het Rode Kruis gebouw, Leonard van Vechelstraat 2 (hoek Besterdring), Tilburg zijn:

  • maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur
  • dinsdag en vrijdag ook van 18.00 tot 20.00 uur

Reken er op dat, na de inname van goederen nog 1 à 2 uur nodig zijn voor de afronding van het werk (selectie en vervoer).

Wil je bijdragen met spullen of doneren?

De behoefte voor de vluchtelingen wordt steeds afgestemd. Op dit moment gaat het met name om de volgende goederen:

  • Fietsen, goed, direct bruikbaar;
  • Winterkleding die meteen te gebruiken is, dus met knopen eraan of nog bruikbare rits;
  • Afwasbaar klein speelgoed;
  • Persoonlijke hygiënespullen, nog in de verpakking (maandverband, deodorant, tandenborstel, zeep etc);
  • Geld. Doneren is nog steeds ook een juiste optie. Giro 6868

Algemeen coördinator van deze inzamelingsactie is Flip van Meurs: FlipvanMeurs@gmail.com. Ook kun je voor meer informatie ook het verenigingsgebouw bellen (013) 5 42 51 63. Wil je meer algemene informatie over de actie. Kijk hier.