Rode Kruis Midden- en West-Brabant start Club van 100

Club van 100

Het Rode Kruis in Brabant helpt mensen in nood en is momenteel heel druk vanwege COVID-19 met het ondersteunen van huisartsenposten, voedselbanken, daklozenopvang en allerlei zorginstellingen. Die activiteiten zijn mogelijk dankzij giften van particulieren en bedrijven. Het Rode Kruis Midden- en West-Brabant zoekt naar steun voor de lange adem, en heeft daarom de Club van 100 opgericht. Leden van deze club doneren jaarlijks minimaal 100 euro.

De actie is met name gericht op lokale bedrijven en ondernemingen die het Rode Kruis een warm hart toedragen en graag een bijdrage leveren. Als wederdienst krijgen leden van de Club van 100 bijvoorbeeld korting op EHBO-cursussen bij het Rode Kruis voor hun medewerkers. Polaris Pensioenen uit Drunen is het eerste bedrijf dat is toegetreden tot de Club van 100.

Over het Rode Kruis Midden-West-Brabant

Het Rode Kruis Midden-West-Brabant helpt mensen in noodsituaties en tijdens evenementen. Onze 800 vrijwilligers zorgen dat ouderen veilig buiten komen als een verzorgingstehuis ontruimd wordt door brand. Op festivals bemannen ze EHBO-posten, behandelen blaren en ander ongemak. Ze scholen mensen in het verlenen van Eerste Hulp Bij Ongelukken, informeren scholieren over humanitair oorlogsrecht en trainen mensen zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie. Het Rode Kruis Midden-West-Brabant werkt vanuit een groot aantal locaties: Oisterwijk/Hilvarenbeek, Tilburg, De Langstraat, Breda, Bergen op Zoom, Fijnaart en Roosendaal.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rode Kruis district Midden- en West-Brabant, 013-5425163.