Rode Kruis Tilburg leert jonge vluchtelingen EHBO

jonge vluchtelingen ehbo les Rode Kruis Tilburg

In juli 2020 heeft een groep van 24 jonge vluchtelingen een EHBO-cursus afgerond bij Rode Kruis Tilburg. De jongeren begonnen in februari aan de cursus, maar moesten die door de corona-maatregelen halverwege staken. 

Het Rode Kruis Tilburg gaf de cursus in samenwerking met de organisatie New Dutch Connections, die jonge vluchtelingen helpt hun weg te vinden in Nederland door ze te koppelen aan bedrijven, coaches en maatjes. Het was de tweede keer dat het Rode Kruis Tilburg zo’n EHBO-cursus organiseerde voor vluchtelingen.

Bewijs van deelname

Helaas gooide het coronavirus roet in het eten en lag de cursus vanaf maart stil. Toen in juli klassikale lessen weer mogelijk werden, heeft een deel van de jongeren de verloren tijd in drie dagen proberen in te halen. Maar mede door de taalbarrière was het niet haalbaar de stof volledig te behandelen en kon het Rode Kruis de jongeren geen officieel certificaat geven. In plaats daarvan kregen ze een bewijs van deelname. Het Rode Kruis Tilburg hoopt van harte dat de cursussen volgend schooljaar weer gewoon gegeven kunnen worden, en de jongeren alsnog de kans krijgen het certificaat te halen.