Rollen maar: er komt een kamelenrace (inclusief toernooi) op de Paleisring tijdens carnaval!

De kamelenrace in combinatie met carnaval. Dat kan weleens een gouden (of in dit geval groen-oranje) combinatie zijn. Dat dachten ze ook bij ’t Elfde Gebod, The Cat’s Back, Gin Fizz, De Lollipop en Den Buizerd. Zij organiseren namelijk ook dit jaar weer ’t Groôte Pleinfestijn waardoor er tijdens de gehele carnaval van alles te doen is op de Paleisring. Nieuw dit jaar: de kamelenrace. Lees snel verder. 

Kamelenrace toernooi

De kamelenrace staat er de gehele carnaval, dus van vrijdag tot en met dinsdag. Op maandag wordt er een carnavalskamelenracetoernooi (hele mond vol) georganiseerd. Meer informatie daarover wordt snel bekendgemaakt via de Instagram-pagina van ’t Groôte Pleinfestijn. Snel volgen die pagina dus om op de hoogte te blijven. Mocht je alvast dit toernooi in je agenda willen blokken? Zorg dan dat je maandag tussen 14:11 – 16:11 uur op de Paleisring te vinden bent.

Volop programma op de Paleisring

Naast de kamelenrace en het bijbehorende toernooi op de maandag van carnaval, pakken ze uiteraard de gehele carnaval uit! Er is dan ook van alles te doen. Zo trappen ze het officiële carnavalsseizoen af met ’t Wèèrmdraaje met optredens van onder andere Ron ’t Confettikanon, een liveoptreden van Alaafterparty en de tunes van DJ Daan Geeven. Zaterdag is het vanaf 12:00 uur ’s middags al feest tijdens de Nostalgietische middag. Verschillende carnavalsartiesten en -verenigingen komen dan langs en optreden. In de avonduren nemen dj’s het over om het plein op stelten te zetten.

Traditioneel staat op zondag ’t Defilé van de Prins op het programma op de Paleisring, gevolgd door d’n Opstoet Alaafterparty. ’s Avonds is het aan D’n Langsaufers om het plein op z’n kop te zetten. Nog niet uitgefeest van het weekend? Goed bezig. Op maandag staat namelijk het CV Kruik’m Pleinfestijn op het programma. Van 16:11 – 23:00 uur maken diverse dj’s en artiesten er een top feest van. Dinsdag is voor het hele gezin. Dan staat natuurlijk de Kènderstoet op het programma.

Meer informatie

Ben je nog niet uitgefeest als het buiten is afgelopen? Bij Gin Fizz, ’t Elfde Gebod en The Cat’s Back gaan ze uiteraard tot diep in de nacht door voor degene die nog niet naar huis kunnen, willen of wat later zijn begonnen.