logo

Rondleiding Schrobbelèr verkozen tot leukste uitje van Brabant

rondleiding schrobbelèr

De rondleiding bij Schrobbelèr in Tilburg is uitgeroepen tot leukste uitje van Noord-Brabant door de ANWB. In Nijkerk is de prijs met bijbehorende award dinsdagmiddag uitgereikt aan het team van de Tilburgse kruidenlikeur. Het is nu dubbel feest want Schrobbelèr viert ook nog haar 50-jarig jubileum dit jaar.

Met ruim 55.000 stemmen op onderdelen als prijs-kwaliteit, sfeer, faciliteiten, aanbod en klantvriendelijkheid kwam de rondleiding bij de Tilburgse distilleerderij dus als winnaar uit de bus. “Sfeer en gezelligheid staat in onze rondleiding voorop, want waar vriendschap gevierd wordt, komt Schrobbelèr op tafel. Dat is ons motto wat wij wekelijks uitdragen tijdens onze rondleidingen. We zijn zeer vereerd dat het publiek ons naar de eerste plek heeft gestemd”, aldus Boyke Joosten, manager rondleidingen. De prijs werd in 2020 ook al een keer gewonnen door Schrobbelèr.

Meer dan een rondleiding

Een bezoek aan Schrobbelèr is veel meer dan een ‘gewone rondleiding’. Het programma duurt drie uur waarin de geschiedenis, het productieproces en het geheim van Schrobbelèr aan bod komen. Dan wordt er ook nog afgesloten met livemuziek en een gezellig feestje. “Meestal willen de mensen helemaal nog niet naar huis als het is afgelopen, dat zegt eigenlijk alles”, vertelt Boyke. “De rondleiding zit vol humor en verrassingen. Die ga ik hier verder niet verklappen natuurlijk, dat mag iedereen zelf komen ervaren.”

Geschiedenis

Schrobbelèr is een kruidenlikeur, ontstaan in de jaren ’70 in de huisbar van Jan Wassing. Inmiddels is deze Brabantse traditie een gewaardeerde sfeermaker tot ver buiten de provincie. Zoals de vrienden van Jan ooit kennis maakten met zijn smaak, warmte en vriendschap, laat Schrobbelèr je nu hetzelfde proeven. Het bedrijf werd opgericht in 1973 en viert daarom dit jaar het gouden jubileum. “Dat maakt het winnen dit jaar extra bijzonder voor ons.”

Zelf ervaren?

Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheime familierecept, het bottelen van de kruiken en warme sfeer van Schrobbelèr. Elke zaterdag en zondag organiseert Schrobbelèr rondleidingen waar iedereen bij aan kan sluiten. Een entreekaart is wel nodig en deze is online verkrijgbaar via de website van Schrobbelèr. Ook zijn groepsrondleidingen mogelijk van maandag tot vrijdag vanaf 20 personen. Hiervoor is reserveren noodzakelijk via rondleiding@schrobbeler.nl.