Nieuws

rondleidingen in de lochal
Let op! Dit artikel is al 288 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Rondleidingen in de LocHal weer van start

Wil je meer weten over de award winnende LocHal? Dan heb je geluk! De rondleidingen zijn weer gestart. Er zijn gratis rondleidingen over de historie van het gebouw, maar je kan ook kiezen voor een betaalde rondleiding die dieper ingaat op de architectuur. Liever een privérondleiding? Ook dat is mogelijk!

Drie keer per week gratis rondleidingen in de LocHal

Dit sterk staaltje architectuur heeft een rijk verleden. De verhalen van oud-NS-medewerkers, die de bibliotheek heeft verzameld, brengen de historie tot leven tijdens de 45 minuten gratis rondleiding door hun vrijwillige gidsen. Ontdek ook wat deze 11.000 vierkante meters vandaag de dag voor jou in petto hebben. Onze rondleiders maken je wegwijs in het gebouw, zodat je na afloop moeiteloos je weg vindt naar de expositieruimte, de zes themalabs, horecapunten en werk- en studieplekken. Overal doe je nieuwe energie en inspiratie op. De komende tijd is er drie keer per week een gratis rondleiding voor maximaal 4 personen. Er is ook een Engelse rondleiding voor onze internationale bezoekers.

Ontdek de architectuur van de LocHal

Geïnteresseerd in architectuur? In iedere bibliotheek zijn verhalen te vinden, maar de LocHal vertelt zélf een verhaal. Tijdens de uitgebreide architectuurrondleiding door de LocHal neemt gids Myrthe Breukink je mee door dit verhaal. Van de nog steeds voelbare industriële geschiedenis tot de indrukwekkende textiele architectuur. In ongeveer anderhalf uur kom je te weten hoe vier architectenbureaus hun krachten bundelden om van een oude kraanbaan een moderne bibliotheek én huiskamer voor de stad te maken. De rondleiding is op dit moment te boeken voor maximaal 6 personen.

Privérondleiding door de LocHal

Wil je graag met een eigen groepje een rondleiding (max 5 personen)? Dan kun je tegen betaling een privérondleiding krijgen door de LocHal. De gids neemt de groep mee gedurende een uur en een kwartier en vertelt over het verleden en het heden van de LocHal. De bestaande constructie en de nieuwe architectuur worden ook belicht. Deze vormen namelijk samen het decor voor een vernieuwend bibliotheekconcept: een huiskamer voor de stad waar kennis wordt opgehaald en geproduceerd.

Meer informatie over de rondleidingen en reserveren? Check de website.