Ronnie Flex, Rolf Sanchez, Frans Bauer, Javier Guzman en meer: nieuwe programma Theaters Tilburg bekend

nieuwe programma theaters tilburg

Na meerdere malen de lancering en start verkoop van het nieuwe seizoen uitgesteld te moeten hebben, is het nu dan eindelijk zover! Vrijdagmiddag presenteerde Theaters Tilburg het nieuwe programma voor de komende maanden, op zaterdag 22 augustus gaat de kaartverkoop van start.

Begin maart stond een goed gevuld theater- en concertseizoen in de steigers. Door de coronacrisis moest Theaters Tilburg dat programma echter zo goed als volledig van tafel vegen en is er hard gewerkt aan een nieuw, passend programma. Omdat het programma vanaf januari nog volop in beweging is, is ervoor gekozen te starten met de verkoop van enkel het programma van september t/m december. Medio oktober kondigt het theater de tweede helft van het theater- en concertjaar aan.

Greep uit het aanbod

Theaters Tilburg heeft met alle reeds eerder geboekte artiesten en gezelschappen bekeken welke voorstellingen en concerten onder de gewijzigde omstandigheden doorgang kunnen vinden. Gelukkig kan er nu voor de eerste helft van het seizoen weer een gevarieerd aanbod worden geboden in zowel schouwburg, concertzaal als studio. Zo verwelkomt het theater vaste bespelers als Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Maastricht, het Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam, philharmonie zuidnederland en Amsterdam Sinfonietta.

Op cabaretgebied zien we namen als Guido Weijers, Javier Guzman, Pieter Derks, Sanne Wallis de Vries, Dolf Jansen en Paulien Cornelisse. Ook bij de theaterconcerten zien we bekende namen als Ronnie Flex, Jeangu Macrooy, Rolf Sanchez, Lucas Hamming en Frans Bauer. De jongste theaterbezoekers kunnen terecht bij onder andere Rupsje Nooitgenoeg, Buurman & Buurman en de Efteling Musical Jokie en Jet.

Aanpassingen

Een bezoek aan een van de zalen zal iets anders verlopen dan bezoekers gewend zijn, want Theaters Tilburg houdt zich uiteraard aan de richtlijnen vanuit de overheid. Zo zal er onder andere 1,5 meter afstand worden gehouden in de zalen en zullen sommige voorstellingen en concerten iets korter duren en soms twee keer op een avond plaatsvinden. Theaters Tilburg heeft hiermee al ervaring opgedaan tijdens het aangepaste zomerprogramma dat in juli plaatsvond.

Kaartverkoop start 22 augustus

De kaartverkoop voor het programma van de eerste helft van het seizoen start op zaterdag 22 augustus. Ambassadeurs van Theaters Tilburg genieten van een week voorrang, en kopen hun tickets al vanaf 15 augustus. Het theater verkoopt enkel tickets via de website theaterstilburg.nl én aan de Ticketservice-balie. De Ticketservice is niet telefonisch bereikbaar, en slechts beperkt via e-mail.