Ronnie Flex, voorstellingen in het reuzenrad & meer: dit zijn de Tilburgse Theater Tips voor september

Ronnie Flex

Na een gekke periode met geannuleerde voorstellingen, een zomerprogrammering en een beperkt aantal gasten, gaat het nieuwe seizoen van Theaters Tilburg vanaf september weer van start. De kaartverkoop (voor voorstellingen van september t/m december) is inmiddels in volle gang. Mocht je in september graag een avondje naar het theater willen, dan hebben wij wel wat tips! We lichten er drie voor je uit.

Goed om te weten: uiteraard verloopt een bezoek aan Theaters Tilburg in overeenstemming met de richtlijnen vanuit de overheid. De schouwburg en concertzaal zijn grote zalen en omdat er minder bezoekers toegelaten worden, kan er zeker voldaan worden aan de anderhalve meter afstand.

Tip 1: Ronnie Flex

Gaaf! Op vrijdag 18 september staat Ronnie Flex niet één, maar twee keer op de planken bij Theaters Tilburg. De afgelopen vijf jaar groeide Ronnie Flex uit tot een van de grootste artiesten van Nederland, stond op alle podia, won alle prijzen én werd bejubeld voor zijn talenten als rapper, zanger en producer. Maar al het succes had ook een keerzijde (lees: depressie en cannabisverslaving), wat naar boven kwam in de twee documentaires die over hem zijn gemaakt.

Maar toen kwam corona en stond het artiestenleven even helemaal stil. Ronnie had weer tijd voor zijn familie, gezin en zijn grootste liefde: muziek maken. In de voorstelling ‘Ronnie gaat naar huis‘ krijg je een inkijkje in de totstandkoming van zijn nieuwe album. Ter plekke wordt nieuwe muziek gemaakt en vertelt Ronnie zijn verhaal achter de muziek. Ronnie Flex zoals je hem nog niet eerder hebt gezien!

  • Datum: vrijdag 18 september
  • Tijden: 19.15 uur en 21.15 uur
  • Tickets: €39,50

Tip 2: Theater in het reuzenrad

Wil je echt een uniek avondje theater beleven? Van 18 tot en met 20 september organiseren Het Zuidelijk Toneel en Schippers&VanGucht ‘Radman‘: een theaterbeleving voor jong tot oud, cultuurliefhebber tot kermisfanaat. In een 18 meter hoog reuzenrad speur je met een koptelefoon op het hoofd en toneelkijker in de hand naar sporen van het verhaal. Intiem theater in een gondeltje uitkijkend over de stad. Je stapt in en het verhaal begint.

Je koopt een ticket per gondel voor een bepaald tijdslot (per half uur) en voor maximaal 4 personen. Je mag enkel bij elkaar in de gondel stappen als je uit hetzelfde huishouden komt. Omdat Radman ronddraait is de instaptijd voor iedere gondel uniek, maar ze zorgen ervoor dat je niet lang hoeft te wachten.

Tip 3: Comedy Night

De perfecte, relaxte en gezellige activiteit voor een doordeweekse avond: de Comedy Night in de schouwburg. Altijd een MC om alles in goede banen te leiden, en de beste stand-uppers van Nederlandse en Vlaamse bodem. Soms zelfs aangevuld met een comedian van over de oceaan, tenslotte de bakermat van de stand-up. Ze zijn in ieder geval messcherp, gortdroog of inventief met een muzikale twist, maar altijd hilarisch. Want dat is waar stand-up om draait: de grap!

  • Datum: donderdag 1 oktober
  • Tijd: 20.15 uur
  • Tickets: €19,50

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.