Rood-Wit-Blauwe leger ziet Willem II onterecht verliezen

Willem II heeft zaterdag in Alkmaar een volledig ten onrechte 2-0 nederlaag geleden. De Tricolores waren de gehele wedstrijd met verzorgd combinatievoetbal en uitstekende kansen het team wat het meest aanspraak op een overwinning maakte. Toch bleven ze met lege handen achter. Het leek erop dat Steven Berghuis zich met een schot vanaf de rand van de zestien aan het einde van de eerste helft tot matchwinner mocht kronen. In blessuretijd maakte Dos Santos er echter nog 2-0 van.

De opstelling

Terell Ondaan zag zijn uitstekende invalbeurt in het duel tegen Ajax afgelopen zondag bekroond met een basisplaats. Ook Robbie Haemhouts keerde na zijn blessure terug in de basis. Door deze wisselingen moesten Ben Sahar en Freek Heerkens genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Bij wijze van proef vanavond geen klappers voor het AZ-publiek. Een Tilburgse sponsor speelde daar handig op in en voorzag alle 750 meegereisde Willem II supporters van een klapper. Niet vreemd dat de sfeer in het stadion dan ook door de supporters in het uitverkochte uitvak werd gemaakt. Die slag werd dus gewonnen. Maar op het veld moest het natuurlijk gebeuren.

Eerste helft

Willem II voetbalde het eerste kwartier uitstekend mee met AZ, de huidige nummer vier uit de Eredivisie, zonder dat dit tot grote kansen voor beide teams kwam. De wedstrijd ontbrandde met een schot van Hendriksen in de 16e minuut, wat een meter over het doel van Lamprou zeilde. Daarna klopte Willem II nadrukkelijk op de deur om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Een schot van Jerson Cabral werd door Esteban met moeite uit de linkerhoek getikt. Nog geen minuut later moest Esteban opnieuw redding brengen op een schot van dezelfde Cabral, nadat Ondaan al een kanonskogel op het doel had losgelaten. Ook na deze kansen bleef Willem II het beste van het spel houden met uitstekend combinatievoetbal. Dė kans om op voorsprong te komen werd door Ali Messaoud op de lat gekopt, na een uitstekende voorzet van Ondaan. De aloude voetbalwet werd daarna weer eens van zolder gehaald. Als de bal er aan de ene kant niet in wil,…..Geheel tegen de verhoudingen op het veld in, schoot Berghuis vlak voor het rustsignaal, vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal hard onder Lamprou door, 1-0. Enigszins aangeslagen zocht Willem II niet veel later de kleedkamer op.

Tweede helft

Willem II verscheen ongewijzigd aan de aftrap voor de tweede helft. Tegenstander AZ wisselde de kersverse vader Poulsen voor Haps. De thuisploeg kwam aan het begin van de tweede helft duidelijk beter uit de startblokken dan voor rust. Tweemaal belandde de bal op de lat, maar een engeltje behoedde de Tricolores voor een grotere achterstand. Na een rommelige fase met veel balverlies voor beide teams, waren er plots weer kansen over en weer. Ondaan die vlak voor het doel recht op Esteban kopte, Gouweleeuw die aan de andere kant van het veld op de kruising schoot en Hoedt die uit een corner de bal tegen de onderkant van de lat van zijn eigen doel kopte. Met deze kansen in deze aantrekkelijke wedstrijd verdiende de wedstrijd eigenlijk geen winnaar. Willem II keek echter wel tegen die onterechte achterstand aan. Ook twee goed genomen vrije trappen en een indraaiende corner op de lat van Stijn Wuijtens veranderden hier helaas niets aan. In de blessuretijd leidde balverlies op het middenveld ertoe dat AZ zelfs naar een geflatteerde 2-0 voorsprong kon uitlopen. Na een combinatie tussen Berghuis en Dos Santos, schoot deze laatste de bal tegen de touwen. Willem II bleef met lege handen achter en moet het wederom doen met de complimenten, maar daar koop je helaas niets voor!