Roofvogels van Safaripark Beekse Bergen zoeken valkenier

Boer Zoekt Vrouw! Adam Zoekt Eva! Allemaal zijn ze op zoek naar de juiste match. Safaripark Beekse Bergen voegt nu een nieuwe dimensie toe aan dit format. Het populaire dierenpark in Hilvarenbeek heeft momenteel namelijk een bijzondere vacature die het best valt te omschrijven als: ‘Roofvogel zoekt bevlogen valkenier’.

In Safaripark Beekse Bergen leven ruim 1.400 dieren. De 200 medewerkers van het park – dat in 2013 en 2014 werd uitgeroepen tot beste dierenruin van Nederland – zijn dus gewend om te werken met bijvoorbeeld het geluid van brullende leeuwen op de achtergrond. Verspreid over de afdelingen Dierverzorging, Educatie, Gastenservice, Horeca en Facilitaire Dienst zorgen zij ervoor dat bezoekers een avontuurlijke safari beleven. ‘Afrika, gevaarlijk dichtbij!’ is dan ook niet voor niets de slogan.

Spectaculair

Tijdens de spectaculaire roofvogelshows komt die slogan helemaal goed uit de verf. Valken, gieren en arenden scheren dan rakelings over de hoofden van de toeschouwers op de tribune. De vogels worden getraind en verzorgd door het valkeniersteam van Safaripark Beekse Bergen.

En laat er binnen dat team nou net ruimte zijn voor een nieuwe collega. Hij of zij presenteert en begeleid samen met collega’s de spetterende roofvogelshow. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het vlieggedrag en de leefgewoonten van deze prachtige dieren.

‘Spread your wings and fly’

Safaripark Beekse Bergen is op zoek naar een valkenier met een basisopleiding dierverzorging (en bij voorkeur de specialisatie roofvogels en enige ervaring) om het team te versterken en roept kandidaten op toch vooral een gooi te doen naar deze uitdagende functie: ‘Spread your wings and fly!’ . De vacature is te vinden op www.libema.nl.