Rosalie Tilburg bouwt verder aan café op de Korte Heuvel: uitbreiding terras, aanwezig op evenementen en veel meer!

Het is inmiddels alweer ruim een halfjaar geleden dat Rosalie haar deuren opende aan de Korte Heuvel. Maar door de coronamaatregelen kan het café met keuken nu pas écht zonder restricties open. En dus heeft de zaak grote ambities en mooie plannen voor de komende tijd. Zo breiden ze het terras flink uit en kom je Rosalie ook tegen op diverse Tilburgse evenementen. Tijd voor een update vanuit deze prachtige zaak aan de Korte Heuvel.

Mede-eigenaar John Mouthaan is trots als we hem vragen naar het eerste halfjaar dat ze open zijn. “We hechten heel veel waarde aan de feedback en reviews van onze gasten. Die gebruiken we om het elke keer weer beter te doen. We zijn trots op de mooie feedback die we ontvangen.”

Rosalie onderscheidt zich met name doordat er in de zaak op open vuur wordt gekookt. Van heerlijke bavette tot côte à l’os tot kabeljauw met dashi beurre blanc: de gerechten worden op open vuur in de zaak bereid. Door de coronarestricties – Rosalie heeft sinds de opening te maken gehad met beperkte openingstijden – lag de focus vooral op het diner. “Het diner loopt heel erg goed. Maar we zijn veel meer dan dat. We zijn een café met keuken en dat betekent dat je hier vooral lekker moet komen borrelen en mensen ontmoeten. Daar willen we de komende tijd dan ook de focus op leggen. We merken dat veel mensen het beeld hebben dat je bij ons alleen kunt komen dineren, maar ook voor een kop koffie, borreltje of lunch ben je hier meer dan welkom! De term ‘op café gaan’ uit België vind ik altijd wel een mooie. De ene keer kom je hier om te borrelen, de andere keer voor een kop koffie, weer een andere keer voor een diner. Maar het belangrijkste is: dat bepaal jij helemaal zelf.”

Zo heeft Rosalie een uitgebreide bier- en wijnkaart. “We hebben altijd zo’n 70 speciaalbieren op de kaart en hebben naast ons vaste assortiment wekelijks wisselende speciaalbieren. En voor de wijnliefhebbers hebben we heerlijke (natuur)wijnen.”

Uitbreiding terras

Om meer en meer dé borrelplek van de Korte Heuvel te worden, bouwt Rosalie het terras de komende tijd flink uit. Zo wordt het terras richting het voorjaar met ruim 100 zitplekken het grootste terras van de Korte Heuvel. Bij evenementen en speciale activiteiten op het terras, kan dat nog worden uitgebreid. “We hebben een terras op het zuiden en dus flink wat zonuren. En als het straks écht warm wordt, zit je hier onder de bomen lekker beschut. Het moet vooral een gezellige en bruisende plek worden waar je gezellig met je vrienden, familie of collega’s komt borrelen.”

Rosalie heeft op de eerste verdieping een zaaltje die je kunt afhuren voor besloten feestjes, diners, vergaderingen of andere bijeenkomsten. Maar met het mooie weer op komst, is het ook mogelijk om een gedeelte van het terras af te huren. “Zo kun je ook buiten met een besloten gezelschap afspreken.”

Evenementen

Ook heeft Rosalie de ambitie om zich te verbinden aan Tilburgse evenementen. “We willen echt onderdeel zijn van de Tilburgse samenleving. Waar de Tilburger komt, willen wij ook aanwezig zijn.” Zo transformeert het terras tijdens Roadburn Festival vijf dagen lang tot mini-festivalterrein, willen ze het terras regelmatig omtoveren tot biergarten waar speciaalbier centraal staat en kom je Rosalie ook tegen op Hap Stap Festival in de Interpolistuin.

Nu ook 013 Poppodium de deuren weer opent, belooft het een drukke periode te worden. “Wij profiteren uiteraard van de vele evenementen en concerten die bij 013 worden georganiseerd. We werken ook samen met het poppodium. Zo hoef je niet in de rij te staan bij 013 als je van tevoren bij ons komt eten. Je merkt ook echt dat als er bij 013 iets te doen is, het bij ons drukker is!”

Werken bij Rosalie

Om de ambitieuze plannen van Rosalie te verwezenlijken, zijn ze op zoek naar een hoop personeel. “We zoeken mensen die mee willen bouwen aan Rosalie als place-to-be aan de Korte Heuvel. Er zit namelijk nog heel erg veel potentie in deze zaak. We willen ons team het liefste uitbreiden met minimaal tien jongens en/of meiden. Ook als je geen ervaring in de horeca hebt, ben je bij ons van harte welkom. Ons vaste team heeft namelijk genoeg ervaring om je alle kneepjes van het vak te leren.” Rosalie zoekt met name personeel voor op het terras en die tijdens evenementen willen werken. “Doordat we steeds meer met evenementen gaan doen, hebben we mensen nodig die het leuk vinden om lekker bier te tappen en gas te geven.”

Maar Rosalie zoekt ook medewerkers voor in de bediening en in de keuken. “We willen namelijk ook onze openingsdagen verruimen en de dinsdag open gaan. Maar dat lukt alleen als we genoeg personeel hebben.”

Tevens is Rosalie op zoek naar een zelfstandig werkend kok en een sous-chef. “Je krijgt bij ons veel vrijheid om mee te bouwen aan een mooie horecazaak. Je kookt op open vuur middenin de zaak en hebt daardoor rechtstreeks contact met de gasten. We werken met de beste producten en ik denk dat die combinatie ervoor zorgt dat het werken bij Rosalie een mooie uitdaging is als je een passie hebt voor koken.”

John – die zelf ook jarenlang in de kroeg heeft gewerkt – raadt werken in de horeca van harte aan. “Als je gaat werken in de horeca, maak je vrienden voor de rest van het leven. Misschien kun je in andere sectoren wel wat meer verdienen, maar de onderlinge saamhorigheid en gezelligheid vind je in weinig andere sectoren. Hier werk je hard, maar is er na het werk met een naborreltje ook voldoende ruimte voor ontspanning.”

Ben jij de barman, barvrouw, bediening, kok of afwasser die ze bij Rosalie zoeken? Stuur dan vooral een mailtje naar info@rosalie-tilburg.nl.

Meer informatie over Rosalie

Wil je meer weten over Rosalie? Of ben je nieuwsgierig naar de lunch-, diner-, borrel-, of bierkaart? Check dan vooral de website. Op de hoogte blijven van alle actuele updates rondom Rosalie? Volg ze dan op Facebook en Instagram.

Rosalie is (nu nog) woensdag tot en met zondag vanaf 12:00 uur geopend.