logo

Rowin van Zaanen maakt twee keer van zijn hobby zijn werk

11 shots media

Na een avontuur in Amerika sloot Rowin van Zaanen zijn professionele voetbalcarrière af om zich te focussen op een maatschappelijke carrière. Waar het vele mensen niet lukt om van hun hobby hun werk te maken flikt de oud voetballer van onder andere Willem II, FC Volendam en Fortuna Sittard het twee keer.

‘’In 2010 kwam ik bij Willem II terecht. Nadat ik eerst in Goirle heb gewoond ben ik daarna samen gaan wonen met mijn vriendin in het centrum van Tilburg, en dat bevalt tot nu toe uitstekend,’’ vertelt Rowin die inmiddels een leuk netwerk met vrienden en kennissen in de regio heeft opgebouwd.

Onrustige maanden bij Willem II

Rowin maakte 18 onrustige maanden mee bij Willem II. De club stond in de winterstop kansloos onderaan en dat zorgde voor paniek binnen de club. Eindstand: directe degradatie.

De eerste seizoenshelft in de Jupiler League speelde Rowin op verschillende posities op de linkerflank. ‘’Op een gegeven moment moest ik op kantoor komen. Jurgen Streppel vertelde me dat de kans op speeltijd kleiner werd en ik naar een andere club moest uitkijken. Daarna werd Marc Höcher aangetrokken en mochten jongens als Virgil Misidjan en Jeroen Lumu mee op trainingskamp terwijl ik thuis moest blijven. Toen ben ik in de winterstop verhuurd aan Fortuna Sittard.’’

Uitgerekend in de wedstrijd Willem II – Fortuna Sittard wist Rowin de gelijkmaker voor Fortuna te maken. ‘’Ja dat was een lekker stiffie. Het was wel een apart moment, ik wist ook niet echt of ik moest juichen. Maar uiteindelijk kun je die emoties toch niet wegstoppen. Het leverde gelukkig wel leuke reacties op van de Willem II supporters na de wedstrijd,’’ vertelt Rowin met een glimlach.

Maatschappelijke carrière

Nog steeds heeft Rowin leuke contacten met supporters van Willem II. ‘’Ik ging een keer met de Partybus mee naar een uitwedstrijd als DJ en werd onlangs benaderd of ik met mijn drone de jaarlijkse Corteo wilde filmen. ‘’

Zo komen we meteen bij zijn maatschappelijke carrière terecht. Want na één seizoen bij Almere City FC ging hij nog eventjes op avontuur in Amerika en deed hij een trainingsstage in Kazachstan. Dat liep uiteindelijk op niets uit en toen besloot Rowin zich te focussen op zijn maatschappelijke carrière.

Naast voetballen heeft Rowin nog een hobby: filmen. ‘’Op vakantie vond ik het altijd leuk om te filmen met mijn GoPro en daarna aftermovies te maken. Ik had daar zoveel plezier in maar ga natuurlijk niet iedere week op vakantie.’’ Toen is Rowin zeven maanden stage gaan lopen bij Cameraden in Oisterwijk, een bedrijf dat is gespecialiseerd in videoproductie en –editing. Cameraden is onder andere de vaste cameraploeg van Nicky Romero.

Hier leerde Rowin de kneepjes van het vak, specialiseerde zich in filmen en editen. Toen begon het te kriebelen om voor zichzelf te beginnen en richtte hij 11 Shots Media op. Waarom 11 Shots Media zou je denken? ‘’Ik speelde altijd met rugnummer elf en Shots slaat zowel op voetbal als foto- en videowerk.’’

Inmiddels heeft Rowin met zijn bedrijf 11 Shots Media uitstekend werk geleverd voor tientallen tevreden klanten. Zo maakte hij de aftermovie van Student Sounds in 013 en het XXL Wedding Event in de Koepelhal, schoot hij videocontent voor het populaire kledingmerk Cheaque en maakte hij een videoclip voor Sick Individuals. Ook maakt Rowin bedrijfsfilms voor bedrijven door heel het land.

Wat de kracht van 11 Shots Media is? ‘’Ik heb eigenlijk al het materiaal wat nodig is om vette videocontent te maken. Zo heb ik kwalitatief zeer goede camera’s, een stabilisatiesysteem  en een drone om mooie beelden te maken. Daarnaast monteer ik vlotte video’s naar ieder zijn wens.”

Op zoek naar foto- en videocontent?

Organiseer jij een evenement, heb jij een eigen bedrijf en ben je onder de indruk van het portfolio van 11 Shots Media? Bekijk dan hieronder zijn showreel en neem contact op voor een afspraak met Rowin zodat hij zijn videoproducties precies naar je wensen kan invullen. Volg 11 Shots Media ook op Facebook en Instagram.