Roze burgers en vegan fastfood: Vegan Heroes strijkt neer in BANK15

vegan heroes

Er is een wisseling van de wacht in Het Foodlab van BANK15. De foodconcepten De Groene Chef, Marcia’s Taste of Peru en Stardust Restaurants maken plaats voor drie nieuwe concepten. Eén daarvan is inmiddels bekend, namelijk Vegan Heroes. Een concept uit Eindhoven dat bekend staat om haar roze vegan hamburgers.

Vegan Heroes opende april dit jaar nog in Eindhoven en als snel bleken de pink buns een hit.  Met de signature ‘pink buns’ en andere plantaardige snacks willen ze laten zien dat veganistisch eten niet alleen heerlijk is maar ook eye candy voor de échte foodie. Check trouwens eens alvast de menukaart van Vegan Heroes, daar vind je onder andere döner, smoothie bowls, kroketten, mac and cheese, hot dogs en nog veel meer. Wat hiervan in Tilburg wordt geserveerd is nog niet bevestigd.

Meer vegan fastfood

Dit zeggen ze er zelf over: “Heroes is ontstaan vanuit de nood voor meer vegan fastfood in Eindhoven. Wij vonden dat er een gat in de markt zat en er te weinig rekening gehouden werd met veganisten. Een keuken vrij van dierlijke producten was niet bepaald toegankelijk. In samenwerking met thuisbezorgd en Deliveroo begonnen we als bezorgservice, maar werd het al vrij snel duidelijk dat mensen meer wilden. We openden een keuken en creëerden een afhaalpunt. Nu het goed loopt in Eindhoven willen we het concept ook naar Tilburg brengen, waar volgens zeggen ook té weinig aanbod is voor veganisten.”

Wisseling in BANK15

BANK15 is momenteel druk om de ruimte klaar te maken voor de volgende lading chefs. Op dinsdag 2 juli openen de drie nieuwe concepten. Waarom de andere zaakjes weggaan? BANK15 verhuurt aan startende ondernemers een jaar lang een try-outkeuken in de foodcorner. Hierna mogen de concepten op eigen benen verder en wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe chefs. Eerder zaten er onder meer Broodje Per Centimeter, Wrapped Tilburg en ShamBosa.

Personeel

Vegan Heroes is nog altijd opzoek naar personeel in Tilburg. Ben of ken jij een enthousiaste vegan lover of foodie die opzoek is naar een baan in het centrum van Tilburg? Bekijk dan hier de vacature of mail meteen (met motivatie & CV) naar joie@veganheroes.nl.