Roze lintje voor borstkankerzorg Elisabeth-TweeSteden

De mammateams op de locaties St. Elisabeth en TweeSteden van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis hebben een ‘roze lintje’ van BorstkankerVereniging Nederland ontvangen. Dit kwaliteitskeurmerk wordt toegekend aan ziekenhuizen die zich onderscheiden door patiëntgerichte borstkankerzorg.

De mammapoli’s van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis behandelen jaarlijks vele honderden nieuwe patiënten. De poli’s bieden een snel diagnostisch traject. In een ochtend krijgen patiënten een gesprek, lichamelijk onderzoek, mammografie (röntgenfoto van de borsten), echo en indien nodig een punctie. Hierdoor kunnen patiënten vaak dezelfde dag worden gerustgesteld. Bij een punctie is binnen een tot drie dagen een diagnose gesteld.

Patiënt centraal
Patiënten kunnen vijf ochtenden per week op de mammapoli’s terecht. Alle patiënten worden snel en goed geholpen. De mammapoli’s zijn er voor alle borstproblemen. Dus ook voor vrouwen met goedaardige borstafwijkingen.

Verpleegkundig specialist mammacare Manon Schriek: “We zijn blij en trots dat we aan de aangescherpte criteria van de Borstkankervereniging voldoen. Het lintje is voor patiënten een bewijs dat we op onze locaties goede zorg bieden”.
Dit jaar weegt de stem van de patiënt zwaarder dan voorheen in de criteria voor het roze lintje. Deze stem wordt gehoord via een online vragenlijst, verzorgd door onderzoeksbureau MediQuest. Patiënten delen aan de hand van de vragen hun ervaringen met de zorg in het ziekenhuis.

High tea
In de maand oktober wordt borstkanker landelijk extra onder de aandacht gebracht. Het mammateam op de locatie St. Elisabeth doet dat door alle (ex-)borstkankerpatiënten uit te nodigen voor een high tea in de aula van het ziekenhuis aan de Hilvarenbeekseweg 60. Lotgenoten kunnen elkaar daar op woensdagmiddag 15 oktober tussen 13.30 en 17.30 uur ontmoeten, en gelijktijdig genieten van lekkere zoetigheden en muziek. Aanmelden voor de gratis middag kan via m.schriek@elisabeth.nl of telefoonnummer (013) 539 33 51.

Online keuzehulp
Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Op de website van Borstkankervereniging Nederland (www.borstkanker.nl) is per regio zichtbaar of de ziekenhuizen voldoen aan de eisen voor goede borstkankerzorg.