Roze Maandag: een boodschap met een feestje

Roze Maandag 2017

Dat Roze Maandag het grootste en gekste feestje van de Tilburgse Kermis is wisten we natuurlijk al. Stichting Roze Maandag, die dit allemaal mogelijk maakt, ziet het feestje Roze Maandag dan ook als hoogtepunt van de boodschap die zij heel het jaar door verkondigen: acceptatie en gelijkheid. Ook dit jaar gaan we er samen weer één groot feest van maken met onder andere de Valse Start en Roze Karavaan.

Motto Roze Maandag 2017

Stichting Roze Maandag heeft dit jaar een motto uitgeroepen voor Roze Maandag 2017. Iedereen kan en mag zichzelf zijn op Roze Maandag, maar ook op alle andere dagen van het jaar. Ieder persoon is anders en heeft veel verschillende kwaliteiten en eigenaardigheden. En dat mag ook. Het motto van Roze Maandag 2017 is dan ook niet voor niets: ‘Label me gerust, maar stop niet bij één label’.

Roze Karavaan

Stichting Roze Maandag organiseert op deze dag de Roze Karavaan. Met de karavaan wordt Roze Maandag officieel geopend. In een grote roze stoet wordt gezamenlijk een route gelopen over de kermis en langs de horeca. Iedereen is welkom om aan te sluiten en samen de boodschap van Roze Maandag extra kracht bij te zetten door zichzelf te zijn.

Het verzamelpunt is op het Burgemeester Stekelenburgplein, aan de achterzijde van het station, om 12.00 uur. Kermiswethouder Erik de Ridder en de voorzitter van Stichting Roze Maandag Rona van der Heijden heten iedereen hier van harte welkom. Om 12.45 uur vertrekt de karavaan richting de Stadhuisstraat. Hier wordt Roze Maandag officieel geopend samen met burgemeester Noordanus en Miss Intercontinental Noord-Brabant 2017, Julia van Loon. Vervolgens trekt de karavaan verder naar de Paleisring, langs Kermis FM op het Piusplein, de Heuvelring op en eindigend op de Korte Heuvel. Langs de route en in de karavaan zelf zie je veel roze, glitter, drags, entertainment, ballonnen en nog veel meer.

Valse Start

Voorafgaand aan dit enorme roze feest wordt zondagavond, 23 juli, samen afgeteld naar Roze Maandag tijdens de Valse Start. In de hele binnenstad kan dit uitbundig worden gevierd. Zo hebben onder andere de horeca in de Stadhuisstraat en aan de Paleisring een programmering met veel artiesten. Het gezamenlijk aftelmoment vindt plaats op het Piusplein. Kermis FM telt tegen middernacht af naar Roze Maandag. De lichten gaan uit en er worden lichtgevende gadgets uitgedeeld.

Nog meer feestjes

Niet alleen Stichting Roze Maandag organiseert feestjes op deze dag. Ook veel horecagelegenheden organiseren de leukste feestjes tijdens Roze Maandag. En daarom hebben wij een overzicht gemaakt van alle feestjes tijdens Roze Maandag.
[wpbrzone id=22]

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: