Roze Maandag Express

Roze Maandag is het feest waarbij de verbroedering wordt gevierd onder het motto: “Be Gay For a Day” en wat verbroedert er meer dan samen reizen? Gemeente Tilburg heeft een speciale trein ingekocht om bezoekers van Roze Maandag op een unieke en voordelige manier naar Tilburg te brengen. De trein, voorzien van live entertainment, vertrekt ’s ochtends om 10:11 uur uit Amsterdam richting het zuiden.

Er wordt gestopt in Utrecht en Den Bosch zodat iedereen mee kan! Reguliere kaartjes zijn niet geldig, wel kunnen bezoekers van Roze Maandag goedkope retourtjes kopen via www.vvvtilburg.nl/webwinkel. De voordelige retourtjes vanuit Amsterdam, Utrecht en Den Bosch kosten respectievelijk € 20,-, € 12,50 en € 7,50 euro.

Extra nachttreinen op Roze Maandag
Ook dit jaar zet NS weer extra nachttreinen in. Na afloop van Roze Maandag rijden er extra treinen via ’s-Hertogenbosch naar Utrecht, naar Eindhoven en via Breda en Dordrecht naar Rotterdam. De exacte vertrektijden van deze extra nachttreinen staan binnenkort op ns.nl/reisplanner.

Meer informatie over de Tilburgse Kermis 2012 op:
www.tilburg.com/kermis  

Entertainment in de RozeMaandagExpress:

Roze Catwalk

Hoge hakken, valse wimpers en extravagante kleding. Meer dan 25 dragqueens paraderen op een roze catwalk van Amsterdam naar Tilburg. En zij niet alleen, ook de treinreizigers zijn welkom om mee te lopen over deze catwalk…

Discoshow van EllaKukla
Een Roze disco op het balkon van de trein van Amsterdam tot Tilburg. Dans mee op de roze hits van EllaKukla. Vanaf Amsterdam komt je in de stemming met de kermisgeluiden, muziek én het roze assortiment van de railtender!
 
'Viva Roze Maandag' met Imca Marina
Imca Marina, de koningin van de homo's, loopt als diva mee in de RozeMaandagExpress en zingt uit volle borst haar hits. Geniet van haar chansons en zing gerust mee!
 
Wereldprimeur
Zangeres Miss Brandi Russell en boyband Outrageous lanceert op Roze Maandag in de RozeMaandagExpress het officiële anthem voor de Gay Pride 2012. Het nummer heet I’m Gay. Miss Brandi Russell, die wordt begeleid door de kakelverse boyband OutRageous, gaat het nummer ook tijdens de Gay Pride 2012 veelvuldig ten gehore brengen.

Speeddaten
Er zal dit jaar in de trein een heuse speeddate plaatsvinden! In een speciaal hiervoor gereserveerd gedeelte van de trein kunnen de passagiers komen speeddaten en hebben ze per ronde 3 minuten de tijd om degene tegenover zich het hemd van het lijf te vragen. Op deze manier ontmoeten de deelnemers misschien zelfs al vóórdat ze goed en wel in Tilburg zijn nieuwe vrienden of… de man van hun dromen? Het kan allemaal – in de Roze Maandag Express!

Georganiseerd door Spequal
Mr. Gay 2011 – 2012
Thom Goderie, Mr. Gay 2011/2012, reis mee in de trein.

Theater
Stichting Outway en MindMix (theatergroep) hebben een coupe gericht voor jongeren.  Hier is een fotohoek en er is Trein-theater! Er worden samen met MindMix verschillende stukken theater gemaakt. Reizigers worden betrokken bij de verschillende voorstellingen.

Aidsfonds
Het aidsfonds is op een ludieke manier aanwezig in de RozeMaandagExpress. Stel vragen, koop de roze wupi, ga op de foto en laat je gewoon verrassen…
Conducteurs in stijl
Let goed op de roze conducteurs van Trainbow! Zij wachten jullie op, controleren je kaartje en heten je van harte welkom in de RozeMaandagExpress!

Express Yourself
Wat maakt jou uniek, wat maakt jou jou? Reis je mee in de RozeMaandagExpress? Laat je dan re-stylen in de mobiele Groom Saloon, aangeboden door Philips…

Mannenkoor Shansons
Een lopende voorstelling door mannenkoor Shansons. Zij brengen op perron 12b in Utrecht de reizigers alvast in de feeststemming en stappen vervolgens in de RozeMaandagExpress om hun nummers te laten horen. A Capella!
 
Dweilorkest Predbant
Op het perron in 's-Hertogenbosch laten ze horen wat ze kunnen! Het dweilorkes stapt met de reizigers in de trein om het laatste traject mee t maken. Zij lopen door de treinstellen en spelen hun nummers met eigen instrumenten.