Roze Maandag aanwezig tijdens Canal Parade op Gay Pride 2016

Roze-maandag-Gaypride

Roze Maandag feest op zaterdag 6 augustus mee in de Canal Parade tijdens de EuroPride 2016 in Amsterdam. De botenparade door de Amsterdamse grachten is ieder jaar het hoogtepunt van de GayPride.

Dit jaar wordt de GayPride voor de tweede keer in de geschiedenis opgewaardeerd tot de EuroPride. Een groot internationaal event dat ieder jaar aan een andere Europese stad wordt toegekend.

Join Hands

De thema’s van de twee evenementen sluiten prachtig op elkaar aan. Waar de EuroPride dit jaar het thema ‘JOIN our freedom, feel free to join us’ meekrijgt, heeft de Stichting Roze Maandag vorig jaar de doorlopende Hand-in-Hand-campagne ingezet.

Loterij

De deelname bleek erg spannend, want van de bijna 120 inschrijvingen, vaart slechts een beperkt aantal deelnemers mee. Stichting Roze Maandag bleek bij de bekendmaking op zondag 14 februari uiteindelijk één va de 80 gelukkigen die een felbegeerd plekje wisten te bemachtigen.

Hand in Hand

Al ruim een kwart eeuw kleurt de Tilburgse Kermis op maandag Roze. Op deze ‘Nationale Hand-in-Hand-dag’ sluit iedereen de handen ineen, met elkaar en voor elkaar. Iedereen kan op deze dag hand in hand over straat lopen zonder de angst om hierop te worden aangesproken, te worden nagekeken of veroordeeld. Het Hand-in-Hand-thema komt natuurlijk terug in het ontwerp van de boot.

Het belooft een geweldige editie te worden waarin Roze Maandag een stukje Brabantse gezelligheid naar de hoofdstad brengt. Er kunnen dus twee grote roze kruizen in de agenda worden geplaatst.

De site staat nog in de steigers; maar volg al het nieuws omtrent Roze Maandag en de Euro Pride via www.rozemaandag.nl.