RTP Elektrotechniek sluit aan bij Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek

Installatiebedrijf RTP Elektrotechniek BV uit Afferden (Gelderland) gaat binnenkort verder onder de naam Hoppenbrouwers Techniek. De eigenaren Joop Gommers en Peter de Waal hebben besloten tot overname van hun bedrijf om deze nog toekomstbestendiger te maken. De eigenaren zien met name de automatiseringskennis en het werktuigbouwkundige specialisme van de technisch dienstverlener als waardevolle toevoegingen aan hun bedrijf. Hoppenbrouwers groeit met de integratie van RTP Elektrotechniek BV naar 20 vestigingen en zet hiermee een stap verder richting landelijke dekking. Lees snel verder. Joop Gommers, directeur RTP geeft aan: ‘Om de continuïteit van ons bedrijf ook in de toekomst te kunnen waarborgen, hebben we aansluiting gezocht bij een financieel gezonde partij met een breed spectrum aan technische disciplines en die bovendien veel kennis heeft van automatisering, digitalisering en robotisering. Hierdoor kunnen onze medewerkers zich ontwikkelen tot kenniswerkers en krijgen ze veel meer doorgroeimogelijkheden. Een gedachte die naadloos aansluit bij de bedrijfsvoering van Hoppenbrouwers waar medewerkers op één staan. Ook delen we kernwaarden als sociaal, nuchtere mentaliteit en familiaire sfeer. Kortom, een perfecte match met deze landelijk opererende technische dienstverlener.’

Uitbreiding oostelijke regio

Ook Henny de Haas, algemeen directeur van Hoppenbrouwers Techniek, is enthousiast over de integratie met RTP Elektrotechniek BV: ‘Het installatiebedrijf heeft een geweldige staat van dienst, met name in elektrotechniek. Het geeft ons de mogelijkheid om onze industriële activiteiten in het oosten van het land verder uit te breiden. Ook kunnen we op het gebied van service en onderhoud en met projecten in de utiliteitsbouw nog meer groeien. Hoewel de vestiging een Hoppenbrouwers-identiteit krijgt, blijft deze zelfstandig. Hierdoor is de lokale geworteldheid voor zowel de medewerkers als de klanten van RTP Elektrotechniek BV gewaarborgd.’

Gevestigde naam

RTP Elektrotechniek BV bestaat sinds 1915 en is al meer dan 100 jaar overwegend actief in elektrotechniek. De technisch dienstverlener is uitgegroeid tot een middelgroot installatiebedrijf met zo’n 80 medewerkers en een omzet van 12 miljoen. Het klantenportfolio van RTP Elektrotechniek BV bestaat voor 40% uit opdrachtgevers in de utiliteitsbouw (zorg en welzijn) en voor meer dan de helft uit klanten in de industrie (afval, energie, farmacie en voedingsmiddelen) en panelenbouw (energie en machinebouw). Ook zorgt RTP Elektrotechniek BV voor service en onderhoud bij deze klanten. ‘Op dit moment lopen we er regelmatig tegenaan dat we projecten niet gegund krijgen, omdat we werktuigbouwkundige kennis missen. Door de integratie met Hoppenbrouwers kunnen we een totale dienstverlening bieden met alle disciplines onder een dak.

Ook geeft het onze medewerkers meer diversiteit en uitdaging door de verschillende projecten’, aldus Peter de Waal, directeur RTP.  De naamswijziging naar Hoppenbrouwers Techniek zal naar verwachting in oktober van dit jaar plaatsvinden.

Over Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit 20 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De bijna 1600 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden.