Ruilwinkel Ypelaer open

Winkelen zonder geld

Sinds afgelopen week kunt u in Wijkcentrum De Ypelaer (Corellistraat 10) winkelen zonder geld. Ruilwinkel Ypelaer koopt en verkoopt spullen in ruil voor punten, de Ypelaertjes. Iedereen vanaf 18 jaar kan gratis deelnemer worden, spullen aanbieden of kopen of een bakje koffie /thee komen drinken. Geld speelt in deze winkel geen rol.

Dinsdag 5 februari ging voor het eerst de winkeldeur open aan de Corellistraat 10 in Stokhasselt. Een team met vrijwilligers stond klaar om de eerste klanten welkom te heten, wegwijs te maken of in te schrijven. Maar liefst 64 bezoekers wisten de Ruilwinkel te vinden. Een vliegende start dus. Bij het schrijven van dit artikel hebben zich al meer dan 45 mensen ingeschreven als deelnemer.

Punten verdienen
In de Ruilwinkel betaalt u niet met geld maar met punten. Die punten noemen we “ypelaertjes”. U kunt Ypelaertjes verdienen door spullen in te leveren. Voor een overhemd krijgt u bijvoorbeeld 2 Ypelaertjes, voor een broek 3. Voor die 5 Ypelaertjes koopt u een zomerjas.

Iedereen mag meedoen. U moet zich wel even (gratis) inschrijven als deelnemer. Elke nieuwe deelnemer krijgt als welkomstcadeau 10 Ypelaertjes en een strippenkaart voor koffie of thee. Neem ook een legitimatiebewijs mee.

Spullen inleveren
Alle spullen die heel én schoon zijn en die u kunt vervoeren op de fiets zijn welkom.
Denk bijvoorbeeld aan:
– kleding en schoenen (maximaal 4 stuks per week)
– speelgoed en spellen
– boeken, cd's, dvd's
– serviesgoed, keukenspullen

Dus GEEN meubels, elektrische apparaten, aanhangwagens, scooters enzovoorts.
Vanwege de hygiëne en de beperkte ruimte neemt de winkel ook geen ondergoed, sokken, bedden- en linnengoed of gordijnen aan.

Ontmoet
De Ruilwinkel biedt deelnemers ook de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Vandaar dat een groot deel van de winkel ingericht is als koffie- en leeshoek. Hier kunt u bijvoorbeeld terecht voor een praatje met een andere bezoeker of voor adviesvragen bij een van de vrijwilligers.

Openingstijden
In de winkel werken vrijwilligers. Ze staan voor u klaar op:
– Dinsdag van 09:00 tot 13:00 uur
– Donderdag van 09:00 tot 13:00 uur
– Zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur

Om alle bezoekers voldoende aandacht te kunnen geven, kunt u zich tot een half uur voor sluitingstijd inschrijven of goederen aanleveren. Vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Locatie: Wijkcentrum De Ypelaer, Corellistraat 10 (Stokhasselt) Tilburg