Ruim twintig Tilburgse hiphopartiesten maken in vijf weken tijd volledig album op afstand

in quarantaine

En toen verscheen er op verschillende social media kanalen ineens een nieuw Tilburgs hiphop album. De naam van het album: In Quarantaine. Op het album zijn verschillende Tilburgse hiphop artiesten te horen. Van gevestigde namen als DJ Sueside, Timm, Meneer C en Aapie tot talenten als Joel Domingos, Vin Arge en Kenjedie.

Het album is een initiatief van Tilburgse rapper Tim van Dongen, artiestennaam Timm. “In week één van de hele quarantaine merkte ik dat ik echt heel productief was in het maken van muziek. En aangezien die hele corona-shit hier een beetje begonnen is, dacht ik: we moeten met de Tilburgse hiphopscene iets in elkaar gaan zetten.”

En dus zocht Tim contact met verschillende Tilburgse hiphopartiesten en worden uiteindelijk zo’n twintig artiesten bij het project betrokken. “Het hele album is in vijf weken opgenomen en helemaal op afstand. Niemand heeft elkaar dus echt in de studio gezien. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar ik ben er heel erg blij mee!”

Beluister het album In Quarantaine

Benieuwd naar het album? Je kunt het streamen via Spotify. We hebben het album voor het gemak ook hieronder even toegevoegd. Op het album is ongeveer de hele hiphopscene van Tilburg vertegenwoordigd. Van de harde rauwe raps van een rapper als Meneer C tot de wat meer mellow vibes van een artiest als Kenjedie.

Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij de Tilburgse evenementenbranche die momenteel stilligt. Er staat bijvoorbeeld een ode aan festival WOO HAH op. Je kunt wel stellen dat het album Tilburg ademt en alle componenten van de Tilburgse hiphopscene in dit muzikale project terugkomen.