Ruimte voor nieuw initiatief in het Spoorpark: dien jouw idee/plan in vanaf 1 september

Nieuw initiatief Spoorpark

De Kempentoren, Stadscamping, Levend Water, T-Huis, de Rits en nog veel meer. Het zijn een aantal van de initiatieven die gekozen werden uit 80 ideeën voor het Spoorpark. Inmiddels hebben we al een tijdje van de (burger)initiatieven in het park kunnen genieten, maar: er is ruimte voor meer! 

Voor de overkapping, gelegen tussen het gebouw van Scouting Esjeeka en de openbare toiletten en kiosk, is het Spoorpark op zoek naar een nieuwe invulling. En omdat het Spoorpark een burgerinitiatief is, vragen ze alle inwoners én ondernemers om hulp. Vanaf 1 september kunnen concrete ideeën/plannen worden ingediend via de website.

Overkapping

Eerder dit jaar werd de overkapping, waar zich grote picknicktafels onder bevonden, gesloten vanwege vandalisme en geluidsoverlast. De picknicktafels werden toen op andere plekken in het park geplaatst.

Momenteel is de overkapping nog afgesloten met bouwhekken, maar hier wordt dus een nieuwe invulling voor gezocht. Zo leent de overkapping zich, volgens het bestuur van het Spoorpark, uitstekend voor onder andere ‘openlucht’ optredens, (boeren)markten, detailhandel en meer. Ook tijdelijke initiatieven worden aangemoedigd!