Ruud Vreeman treedt op korte termijn af als burgemeester

Vreeman zegt in een verklaring dat hij beseft dat de verhoudingen in de Tilburgse gemeenteraad verstoord zijn. Daarom heeft hij aan commissaris van de Koningin, Wim van de Donk aangegeven dat hij op zo kort mogelijke termijn terug wil treden als burgemeester van Tilburg. In overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad gaat hij kijken hoe dit op een goede manier kan. Wanneer Vreeman precies zijn functie neerlegt is nog niet bekend. Hij blijft aan het werk om te zorgen voor de overdracht en afhandeling van belangrijke dossiers en afspraken in de stad.

Vreeman: “Na de gebeurtenissen van de afgelopen weken en de raadsvergadering heb ik goed nagedacht over de voor Tilburg en mijzelf te volgen koers. Ik deel de conclusie van de gemeenteraad dat er sprake is van een verstoorde verhouding.”

Voortzetten coalitie
De burgemeester en commissaris van de Koningin Wim van de Donk spraken donderdag 22 oktober over de ontstane politieke situatie in Tilburg. De PvdA, SP, GroenLinks en de VVD besloten donderdagavond na onderling overleg dat ze de coalitie ondanks de bestuurlijke crisis voort willen zetten tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.