Safaripark Beekse Bergen beste dierentuin van Nederland

beekse bergen

Safaripark Beekse Bergen heeft bij de verkiezing om de Diamond Themepark Awards een absolute hoofdprijs te pakken. Het park in Hilvarenbeek is uitgeroepen tot ‘Beste dierentuin van Nederland’. Safaripark Beekse Bergen won met de bussafari ook de Award in de categorie ‘Beste beleving Benelux’.

Dierenrijk in Nuenen legde ook beslag op een Award. Met de in november geboren ijsbeertjes Nick & Simon sleepte het de felbegeerde prijs in de categorie ‘Beste geboorte in Nederland’ binnen.

Dierenrijk en Safaripark Beekse Bergen (beiden onderdeel van Libéma) worden momenteel overladen met prijzen. Vorige week wonnen ze respectievelijk nog één en twee ZooSite-Awards. Bij de nog aansprekendere Diamond Themepark Awards beoordelen dierentuinbezoekers eveneens parken in de Benelux. Het principe is simpel: na de door de organisatie bepaalde nominaties mag het publiek stemmen. En dat deed het dus in grote getale op Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk!

Nick & Simon

Dierenrijk blijkt met de ijsbeertweeling Nick & Simon die in november het levenslicht zag in de roos te schieten. Want ook bij de Diamond Themepark Awards ging dit park met de Award in de categorie ‘Leukste geboorte in Nederland’ aan de haal. Safaripark Beekse Bergen pakt bij de Diamond Themepark Awards een absolute hoofdprijs door de titel ’Beste dierentuin van Nederland’ voor zichzelf op te eisen. Daar kwam ook nog eens de Award voor beste beleving in Nederland en België voor de bussafari bij.

45.000 stemmen uitgebracht!

De uitreiking van de Diamond ThemePark Awards is een gezamenlijk initiatief van websites gericht op attractieparken en dierentuinen in België en Nederland. Maar liefst 45.000 mensen namen de moeite hun stem uit te brengen tijdens een stemperiode van vier weken. Bij de ZooSite Awards werden overigens ruim 14.000 stemmen uitgebracht.