Safaripark Beekse Bergen uitgeroepen tot ‘beste dierenpark van Nederland’

Safaripark Beekse Bergen is uitgeroepen tot ‘Beste Dierenpark van Nederland’ tijdens de Diamond ThemePark Awards 2014. Dit werd bekend gemaakt tijdens een speciale uitreikingceremonie in Plopsaland De Panne op vrijdag 11 april. Het is de 4e keer dat de Diamond ThemePark Awards werden uitgereikt.

De Diamond ThemePark Awards is een gezamenlijk initiatief van websites gericht op attractieparken en dierentuinen in België en Nederland. Maar liefst 40.000 stemmen en de scores van de vakjury gaven samen een mooie lijst met verschillende winnaars. Safaripark Beekse Bergen is als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Beste Dierenpark van Nederland’. In 2013 won het safaripark de zilveren Award.

Afrika, gevaarlijk dichtbij
Safaripark Beekse Bergen is hét grootste Afrikaanse wildlife park van Nederland.  Het park opent op dinsdag 29 april 2014 een compleet nieuw Afrikaans dierenverblijf met onder andere nijlpaarden en krokodillen. De bouw van dit verblijf en het transport van de nieuwkomers betreft de grootste investering voor het safaripark tot nu toe.
In 2013 opende het park een verblijf voor een zeldzaam, uniek en relatief onbekende diersoort: de okapi. Op 18 oktober 2013 werd Safaripark Beekse Bergen uitgeroepen tot ‘Beste Dierenpark van Nederland’ door beoordelingssite Zoover.

Safaripark Beekse Bergen biedt bezoekers een 1-daagse rondreis door Afrika. In het safaripark beleven bezoekers vier safarivormen, namelijk de bus-, boot-, wandel- en autosafari.