Samantha van Rooij nieuwe regisseur in de binnenstad

samantha van rooij

Samantha van Rooij is door het Binnenstad Management Tilburg aangesteld als de nieuwe regisseur in de binnenstad. Van Rooij volgt vanaf april de huidige regisseur Stefan van Aarle op, die vanaf 2015 (eerst als kwartiermaker en vanaf 2018 als regisseur) het centrale aanspreekpunt is in de binnenstad.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat we een regisseur nodig hebben met visie, ervaring en daadkracht,” zegt voorzitter Alex Boonmann van het Binnenstad Management Tilburg (BMT). “Iemand die betrokken partijen enthousiasmeert, knelpunten signaleert, kansen ziet en zorgt voor wisselwerking tussen diverse projecten. Een echte aanjager, die de ingezette koers kan uitbouwen. Met Samantha van Rooij denken we een waardig opvolger van Stefan in huis te halen.”

Coördineren van projecten

Van Rooij werkt als zelfstandig projectmanager in opdracht van het BMT. Zij gaat actief aan de slag met het initiëren en coördineren van projecten, ondersteunt bij het uitwerken en op elkaar afstemmen van alle initiatieven en zet zich in voor het uitbouwen van de samenwerking.

Van Rooij heeft een stevige ervaring in binnensteden en is onder andere actief als regisseur in de binnensteden van Zeist en Roosendaal. Ook Tilburg is haar niet onbekend. Recent heeft zij de gemeente en vastgoedeigenaren in de binnenstad begeleid bij het versterken van de organisatiestructuur in de binnenstad.

Verbinden

De nieuwe regisseur wil de komende tijd zoveel mogelijk partijen spreken. “Hoe zien zij hun eigen toekomst en die van de binnenstad,” wil zij van hen weten. “En wat kunnen we doen om het hier aantrekkelijker te maken? Ik wil partijen met elkaar verbinden en nieuwe kansen verzilveren. Tilburg heeft de ogen van Nederland op haar gericht. Het is ongekend wat voor een dynamiek er in deze binnenstad aanwezig is. Daar wordt met de nodige jaloezie naar gekeken. Ik ga vol enthousiasme aan de slag.”