Samen zingen als medicijn voor patiënten van Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Muziek heeft een helende werking op lichaam en geest. Daarom treedt muziektherapeute Anneke Naaijkens-Doek vrijdag 14 november van 10 tot 16 uur op voor patiënten van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Het optreden vindt plaats in het kader van de Europese Dag van de Muziektherapie (15 november). De muziektherapeute bezoekt 14 november de afdeling Oncologie op de locatie TweeSteden Tilburg waar patiënten hun favoriete verzoeknummers mogen opgeven. Anneke gaat – na een korte voorbereidingstijd van slechts vijftien minuten – deze nummers zingen, waarbij ze zichzelf meestal begeleidt op gitaar. “Ik wil binnen een kwartier elk verzoeknummer kunnen zingen. Deze tijdsdruk leg ik bewust mezelf op om de spanning te verhogen. De patiënt met kanker die op dat moment een behandeling ondergaat, bevindt zich immers ook in een onprettige situatie”, aldus de therapeute. “Na deze korte voorbereiding kan ik hopelijk samen met de patiënt van de muziek genieten, ik door te zingen en de patiënt door te luisteren en misschien mee te zingen.” De muziektherapeute wil op deze wijze de aandacht vestigen op de ondersteuning die muziektherapie biedt.

Het optreden vindt plaats op de locatie TweeSteden (Dr. Deelenlaan 5) van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Meer informatie over Anneke Naaijkens-Doek en haar werkzaamheden als muziektherapeute is te vinden op www.piumosso.nl.