Samenwerken tijdens coronacrisis: Pondres maakt gebruik van horecapersoneel De Commanderie

samenwerking

Dat corona ook Tilburg raakt, dat is inmiddels wel bekend, de laatste ingrijpende maatregel, de sluiting van de horeca is weer een harde klap. Er zitten veel mensen thuis door de sluiting. Twee Tilburgse bedrijven uit heel verschillende branches zagen hierdoor kans voor een mooie samenwerking en sloegen de handen ineen. Horeca personeel krijgt nu een kans bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in klantcommunicatie.

Innovatief ondernemen

In deze tijd worden we allemaal creatiever, innovatief en flexibel. Dat blijkt ook uit het mooie initiatief van de Commanderie en Pondres, twee Tilburgse bedrijven die een bijzondere samenwerking zijn aangegaan. De Commanderie is een bekend begrip in Tilburg, generatie op generatie komt al ruim 100 jaar genieten in deze gasterij. Ze verzorgen feesten en partijen, organiseren op locatie bedrijfsevents en particuliere catering events. Helaas is dat dit jaar bijna niet mogelijk, aangezien het coronavirus zorgt voor gesloten deuren aan de Rielseweg.

Bedrijfsveranderingen door corona

Het bedrijf werkte al op verschillende manieren samen met Pondres. Een Tilburgs bedrijf dat al ruim 60 jaar voor zowel offline als online klantcommunicatie zorgt. Met als extra tak fulfilment, het logistieke proces van bijvoorbeeld webshops. Persoonlijke klantcommunicatie blijkt in deze tijd belangrijker dan ooit, het resulteerde in extra werk voor het bedrijf. Ze waren naarstig op zoek naar medewerkers om het productie team te versterken. Na een oproep voor extra medewerkers via Vitaal Tilburg, de vereniging voor optimaal parkmanagement en vitale bedrijventerreinen, kwamen de twee bedrijven weer met elkaar in gesprek.

Afspraken konden met behulp van de modelovereenkomst voor het uitlenen van personeel van het platform Werk-samen.nl snel worden vastgelegd. “Werk-samen.nl is een initiatief van de Gemeente Tilburg met als doel bedrijven samen te brengen die tijdens de corona periode personeel beschikbaar hebben of juist tekort komen”, aldus projectleider Rudy Aerts van de gemeente Tilburg.

Verwachtingen overtreffen

In een hele korte tijd is er een mooie samenwerking ontstaan tussen de twee bedrijven. Inmiddels is bijna het complete team van de Commanderie (17 medewerkers) gedetacheerd bij Pondres. Ook de studentenpoule van de Commanderie steekt daar graag haar handen uit de mouwen. Dit blijkt heel goed te werken, beide bedrijven gaan voor de beste klantervaring: verwachtingen van klanten en gasten overtreffen!

“We kijken naar de toekomst en zien naar aanleiding van de eerste ervaringen veel kansen, niet alleen door elkaar nu in tijden van crisis te helpen maar ook om op langere termijn elkaar te versterken op bij het vinden van goed personeel” aldus Maarten Wolters van Pondres.

Toekomstproof

De piekmomenten verschillen tussen de Commanderie en Pondres. Daarnaast ontwikkelt Pondres zich meer en meer naar een 24/7 bedrijf. Waar de Commanderie vooral in de weekenden werk heeft, heeft Pondres dit op de weekdagen en avonden. Daarmee ontstaan mogelijkheden om medewerkers en studenten van de Commanderie in te zetten bij Pondres. En uiteindelijk ook omgekeerd, want ook Pondres werkt met een eigen studentenpoule.

Noor van Roessel van de Commanderie: “De kans die Pondres ons biedt op korte termijn is heel belangrijk voor ons als bedrijf, het geeft een stukje rust in deze roerige tijd. Maar tegelijkertijd geeft het ook waardevolle inzichten voor de toekomst”

De bedrijven hopen ook na corona structureel samen te kunnen werken met als doel een mooie, flexibele en afwisselende bijbaan voor een student en een kennismaking met het Tilburgse bedrijfsleven voor een eventuele uitdagende job na afronding van de studie.