Nieuws

Draaimolen en museum De Pont
Let op! Dit artikel is al 54 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Samenwerking Draaimolen Festival en museum De Pont wordt vervolgd met unieke dansvoorstelling van Transcending Bodies

Vanuit een gedeelde passie voor kunst en expressie besloten Draaimolen Festival en De Pont begin 2020 de creatieve krachten te bundelen. Na een eerder geslaagde voorstelling, pakken de twee de draad van hun unieke samenwerking opnieuw op. Op zondag 5 september organiseren zij op het voorplein van museum De Pont een bijzondere dansvoorstelling van dansgezelschap Transcending Bodies. Hier worden beeldende kunst en dans gecombineerd in een unieke opvoering. Dat belooft veel creativiteit! De voorstellingen vinden die dag drie keer plaats en zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Meer weten? Lees dan verder. 

Performance rondom het kunstwerk Sky Mirror

In de sfeer van het Tilburgse museum krijgt Draaimolen de mogelijkheid een aantal multidisciplinaire evenementen te organiseren waar de focus ligt op muziek en experiment. Op 5 september vindt het tweede evenement plaats rondom het kunstwerk Sky Mirror van befaamd kunstenaar Anish Kapoor. Beeldende kunst en dans zullen worden samengevoegd door de choreografie van Transcending Bodies, onder leiding van choreograaf Hannah Zwaans.

Acht dansers zullen hierin een mystieke sfeer neerzetten, waarin het publiek volledig wordt meegenomen. “De reikwijdte van ons spirituele menszijn wordt hierin op de proef gesteld,” aldus Zwaans, die ook oprichter is van het dansgezelschap. “Er ligt een sterke focus op de ritualistische mogelijkheden van het bewegend lichaam. Het zal een krachtige eerste kennismaking zijn met de recent samengestelde groep.”

De dansopvoering is een preview van de choreografie die speciaal is gemaakt voor de openingsconcerten van ‘This Is Not Draaimolen Festival‘ op 8 en 9 september. Op deze avonden zal Transcending Bodies de volledige uitvoering presenteren als onderdeel van ‘light-years’, de multidisciplinaire show van componist en muzikant Caterina Barbieri en gastartiesten Bendik Giske, Lyra Pramuk en Nkisi.

Eerder succes

Na een eerder succesvolle voorstelling bij De Pont, belooft de preview een bijzondere ervaring te worden. In maart 2020 organiseerde Draaimolen hier namelijk een indrukwekkende avond met een goed ontvangen drum-improvisatie van percussionist en componist Eli Keszler, inclusief een masterclass door de Amerikaanse artiest zelf. Draaimolen is enthousiast ook in de toekomst diverse projecten te laten plaatsvinden tijdens de gratis te bezoeken donderdagavonden van het museum.

Bezoeken

Maar eerst voert op zondag 5 september hedendaagse dans de boventoon. Transcending Bodies zal drie shows geven die om 11:00, 12:00 en 13:00 uur plaatsvinden bij het kunstwerk Sky Mirror op het plein voor museum De Pont. De voorstellingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Het museum is zondag natuurlijk open van 11:00 tot 17:00, maar bezoekers zijn (helaas) nog steeds verplicht hun museumbezoek van tevoren online te reserveren.