Samenwerking Theaters Tilburg en Bibliotheek gaat verder

Deel Je Verhaal

Theaters Tilburg en de Bibliotheek Tilburg Centrum werken samen rondom een aantal voorstellingen van Theaters Tilburg. Dit najaar verbindt de Bibliotheek haar collectie en activiteiten aan onder meer het recente ruimtevaartcollege van André Kuipers, het Prentenboeken Festival, OPERA2DAY ‘Mariken in de tuin der lusten’, Peter en de Wolf en Spijt! de musical.

Ruimtevaartcollege André Kuipers

Tijdens het Ruimtevaartcollege van André Kuipers konden bezoekers kennismaken met het Digilab van de Bibliotheek Midden-Brabant. Dit was ‘on tour’ in Theaters Tilburg en liet jong en oud via de Virtual Reality-bril een kijkje in de ruimte nemen. Sommige bezoekers transformeerden via een speciaal Green Screen tot een heuse astronaut. Voor geïnteresseerden die meer willen weten over het heelal, organiseert de Bibliotheek Tilburg Centrum op woensdag 7 oktober een lezing door prof. dr. Vincent Icke, hoogleraar theoretische sterrenkunde en kosmologie.

Prentenboeken Festival

Op diezelfde woensdag verandert de foyer van Theaters Tilburg in een Prentenboekenstad-speeltuin vol bekende prentenboekenfiguren. Er zijn allerlei voorstellingen te zien, waaronder ‘Dikkie Dik en de taart’ en ‘Gonnie & vriendjes’. In deze ‘speeltuin’ is ook de Bibliotheek Tilburg Centrum aanwezig en lezen de leesconsulenten van de Bibliotheek de mooiste verhalen voor. Ook kunnen kinderen hun eigen prentenboek maken met de Boek-O-matic. Als geschenk krijgen de jonge bezoekers deze prentenboekjes ook mee naar huis. En voor de ouders? Daar ligt ook een verrassing voor klaar.

Pop-up bibliotheek

Sinds kort staat in de hoofdhal van Theaters Tilburg tijdelijk een pop-up bibliotheek. Vol boeken over het thema van de voorstellingen: ruimtevaart, digitale technieken en natuurlijk prentenboeken! Ben je lid van de Bibliotheek? Neem dan je bibliotheekpas mee, zo kun je meteen een boek lenen!

OPERA2DAY: Mariken in de tuin der lusten

De Bibliotheek Tilburg Centrum selecteerde speciaal voor liefhebbers van opera een uitgebreide collectie boeken, cd’s en dvd’s over dit thema. Met je biebpas kun je meer dan alleen boeken of dvd’s lenen. Je krijgt er ook extra voordeel mee! Op vertoon van je biebpas bezoek je op 10 november de voorstelling ‘Mariken in de tuin der lusten’ met korting. Een overzicht van alle acties vind je op www.voordeelmetjebiepas.nl.

Spijt! de musical

“Spijt is een kans om het vanaf nu beter te doen.” zingt de ‘verteller’ aan het begin van Spijt! de musical. Voorafgaand aan de voorstelling op 29 december verzorgt graffitikunstenaar Joep van Gassel een workshop. Tijdens deze graffitiworkshop op zondag 13 december gaan deelnemers creatief met het thema Spijt aan de slag. De beste graffitikunstenaar wint kaartjes voor de voorstelling bij Theaters Tilburg. Extra leuk: de graffitikunst wordt op woensdag 13 januari ingezet tijdens de voorstelling ‘Nee joh… Geintje!’ van ROC Tilburg. Dit is een energieke voorstelling rondom het thema ‘pesten en sociale controle in een groep’ en een mooie gelegenheid om na je bezoek aan Spijt de musical te zien hoe studenten van ROC Tilburg dit thema hebben uitgewerkt. Kaartjes voor de graffitiworkshop en ‘Nee joh… Geintje!’zijn gratis verkrijgbaar bij de infobalie in de Bibliotheek.

Laat je inspireren

Voor elke voorstelling stelde de collectieafdeling van de Bibliotheek een speciaal inspiratiebord samen. Kijk voor een overzicht van alle inspiratieborden op www.pinterest.com/BibliotheekMB
Kijk op www.bibliotheekmb.nl en www.theaterstilburg.nl voor meer informatie.