Samenwonen in de Havenmeester? Bezoek het open huis

 

Isabeau Brinkman (22) en Remco van Zon (25) gaan samenwonen aan het water van de Piushaven. Ze wierpen slechts één blik op de plattegrond van de bouwplannen en het was raak: hier wilden ze wonen. Aan het water, dichtbij het centrum, de snelweg, ouders en vrienden, en, zegt Remco: ”Willem II”.

”De Piushaven komt op. Het gebied wordt onder handen genomen en er komen steeds meer terrasjes en winkels bij zoals op de begane grond van het complex”, zegt Isabeau. „Daarom was de keuze voor dit nieuwbouwappartement snel gemaakt. En twee deuren verder gaat mijn vriendin samenwonen. Dat was puur toeval, maar natuurlijk wel heel erg gezellig.

Het stel heeft nu drie jaar verkering en komt beiden uit het ouderlijk huis. Ze hebben een jaar lang flink gespaard voor hun inboedel en kopen alles nieuw. ”Alleen mijn televisie gaat mee”, vertelt Remco. ”De nieuwbouwwoning is voorzien van een luxe badkamer met bad en douche en de keuken heeft een vaatwasser. We hebben er drie weken voor uitgetrokken om het appartement in te richten. We laten nog wat dingen gebeuren zoals verven en het leggen van laminaat, zodat het meteen tot in de puntjes verzorgd is en aanvoelt als ons huis.”

 

Sparen voor hun woning

”We kozen gewoon wat we mooi vonden. Ik denk dat ik wel weet hoe het eruit komt te zien, maar het is altijd even afwachten natuurlijk”, vertelt Remco. Er is één ruimte die ze voorlopig nog even zo laten. ”Het grote balkon knappen we in de zomer pas op. Er past een flinke loungeset op en met wat bloemen heb je net een tuin. Op de vijfde verdieping hebben we een fantastisch uitzicht over het water en Tilburg”, zegt Isabeau.

De eerste keer samenwonen is toch altijd spannend, maar de smaak van Isabeau en Remco blijkt goed overeen te komen. Er zijn maar twee zaken waar twijfel over bestaat: de invulling van de tweede slaapkamer en de frutseltjes die een huis volgens Isabeau sfeervol en gezellig maken, maar zegt ze: ”Die koop ik wel met mijn vriendinnetje, van twee deuren verder.”

 

Over de Havenmeester

De Havenmeester heeft diverse huurappartementen. Het gaat in totaal om 209 woningen met verschillende oppervlaktes. Er zijn nog enkele appartementen en 1 stadswoning vrij en daarom wordt er op 15 maart voor geïnteresseerden een open dag gehouden. Tussen 11.00 en 13.00 uur kunt u binnenstappen in de Veerman voor een stadswoning aan de Galjoenstraat 16 of tussen 13.00 en 15.00 uur een appartement, zoals Isabeau en Remco hebben aan de Havendijk 55-21. Aanmelden is niet nodig.

Wonen in de Havenmeester!