Sandwiches, broodjes, smoothies en veel meer: Broodega opent broodjeszaak aan de Heuvelring

Broodega Tilburg broodjeszaak

Goed nieuws voor degene die graag genieten van heerlijke ambachtelijke broodjes, een lekkere sandwich, panini, gezonde smoothie en een goede bak koffie. Er opent namelijk een spiksplinternieuwe broodjeszaak in hartje Tilburg: Broodega. Momenteel wordt er nog flink verbouwd in het pand, maar vanaf maandag 1 maart kan iedereen zeven dagen per week genieten van de heerlijke broodjes van Broodega.

Broodega vestigt zich in hetzelfde pand als IJssalon Intermezzo aan de Heuvelring 226 (de Intermezzo tegenover McDonald’s). Voor degene die bang zijn dat Intermezzo verdwijnt: geen paniek. “Raymond – de eigenaar van Intermezzo – zocht naar een leuk Tilburgs bedrijf dat met ambachtelijke producten werkt. Wij vinden het een eer dat wij samen met zo’n prachtig bedrijf onder één dak mogen zitten,” vertelt de trotse Klaas van de Pas van Broodega.

Samen met zijn compagnon Sebastiaan Groen – met wie hij ook eigenaar van Café de Baret is – opent hij deze nieuwe broodjeszaak. “We willen niet stilzitten tijdens deze coronaperiode. We hebben al langer de ambitie om een broodjeszaak te openen en nu komt dit op ons pad. Deze kans hebben we natuurlijk met beide handen aangegrepen,” vertelt Sebastiaan.

Klaas vult aan: “Als het ware openen we een shop-in-shop in het pand van Intermezzo. Je kunt bij ons een lekker ambachtelijk broodje halen en bij Intermezzo het lekkerste ijs van Tilburg. Zo bundelen we de krachten en helpen we elkaar als Tilburgse ondernemers.”

Dertig zitplaatsen binnen en dertig op het heerlijke terras

Je kunt bij Broodega zowel afhalen als thuis laten bezorgen. Als de coronamaatregelen het toelaten, kun je er straks ook ter plekke je broodje opeten onder het genot van een verse smoothie, kop koffie, thee of frisje. De zaak krijgt namelijk zo’n dertig zitplaatsen binnen en ook nog eens dertig plaatsen op het gezellige terras. “Het wordt echt een sfeervolle zaak waar je de hele dag kunt genieten van een lekker broodje. Na de verbouwing ziet de zaak er geweldig uit en we hebben ook een terras waar de hele dag de zon op staat,” zegt Sebastiaan.

Broodega werkt enkel met ambachtelijke verse streekproducten. Zo komen de broodjes en zuurdesembroden van de lokale bakker en worden alle salades zelfgemaakt. De broodjes zijn vriendelijk geprijsd en er staat voor ieder wat wils op de menukaart. Van een boerensmoske tot een broodje carpaccio en van een boerenomelet tot een broodje kip truffel. Persoonlijk favoriet? “Dat is toch wel de kip sandwich. Die moet iedereen komen proeven. En anders staat er voor iedereen wat lekkers op de menukaart,” vertelt Klaas.

Beide heren zijn momenteel druk bezig om alles rondom de opening van Broodega in goede banen te leiden. Daarna focussen ze zich weer op Café de Baret. Maar de leiding over Broodega is in goede handen. “Xantia – mijn zusje – wordt de bedrijfsleidster in de zaak en daar hebben we alle vertrouwen in. Zo kunnen wij ons volledig blijven focussen op ons feestcafé want ook daar hopen we zo snel mogelijk weer te kunnen knallen,” zegt Sebastiaan.

Er wordt momenteel flink verbouwd in het pand van Broodega.

Meer informatie

Wil je meer weten over Broodega? Check dan vooral de website. Voor actuele updates kun je ze het beste volgen via Facebook en Instagram.

Broodega is zeven dagen per week geopend. In eerste instantie om af te halen en de broodjes thuis te laten bezorgen via Thuisbezorgd.nl. Zodra het weer mag volgens de coronarichtlijnen, kun je ook in de prachtig verbouwde zaak genieten van de ambachtelijke lekkernijen van Broodega. Check hieronder de openingstijden:

  • Maandag: 07:30 – 17:30 uur
  • Dinsdag: 07:30 – 17:30 uur
  • Woensdag: 07:30 – 17:30 uur
  • Donderdag: 07:30 – 17:30 uur
  • Vrijdag: 07:30 – 17:30 uur
  • Zaterdag: 08:30 – 17:30 uur
  • Zondag: 08:30 – 17:30 uur